Domáci kečup fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 3. septembra 2019 17:28
Ďalšie recepty »
Domáci kečup (fotorecept)Foto: olinecka

Tohto roku je bohatá úroda paradajok a tak som uvarila kečup.

30 min
príprava
180 min
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
1/4 kg
1/4 kg
2-3 ks väčšie
1/2 dcl
 (podľa sladkosti paradajok)
1 PL
1 ČL
5-6 ks
 (na chuť)
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Príprava zeleniny na kečup.

    Domáci kečup (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu umyjeme necháme odkvapkať, cibuľu očistíme pokrájame na štvrtky, zeleninu na menšie kúsky aj so šupkou. Jablká zbavíme jadierok pridáme k zelenine, tiež soľ, cukor, škoricu mletú, klinčeky, ocot, všetko varíme 90 minút.

    Domáci kečup (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takéto veľké vyrástli paradajky.

    Domáci kečup (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérom, prepasírujeme cez husté sitko. Opäť privedieme k varu nastrúhame muškátový oriešok, pridáme sladkú červenú papriku, cukor kryštálový podľa svojich chuti. Kto má rád, tak do zeleniny môže pridať chili papriku. Varíme ďalších 90 minút, hrniec nezakryjeme, aby sa odparilo čo najviac vody a kečup bol hustý.

    Domáci kečup (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ešte za horúca plníme poháre, sterilizujeme 10 minút.

    Domáci kečup (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist