Domáci kečup
Domáci kečup

Domáci kečup fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 3. septembra 2019
Domáci kečup (fotorecept)
Foto: olinecka

Tohto roku je bohatá úroda paradajok a tak som uvarila kečup.

30 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
1/4 kg
1/4 kg
2-3 ks väčšie
1/2 dcl
 (podľa sladkosti paradajok)
1 PL
1 ČL
5-6 ks
 (na chuť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Príprava zeleniny na kečup.

    Domáci kečup (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu umyjeme necháme odkvapkať, cibuľu očistíme pokrájame na štvrtky, zeleninu na menšie kúsky aj so šupkou. Jablká zbavíme jadierok pridáme k zelenine, tiež soľ, cukor, škoricu mletú, klinčeky, ocot, všetko varíme 90 minút.

    Domáci kečup (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takéto veľké vyrástli paradajky.

    Domáci kečup (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérom, prepasírujeme cez husté sitko. Opäť privedieme k varu nastrúhame muškátový oriešok, pridáme sladkú červenú papriku, cukor kryštálový podľa svojich chuti. Kto má rád, tak do zeleniny môže pridať chili papriku. Varíme ďalších 90 minút, hrniec nezakryjeme, aby sa odparilo čo najviac vody a kečup bol hustý.

    Domáci kečup (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ešte za horúca plníme poháre, sterilizujeme 10 minút.

    Domáci kečup (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Presne tento kečup varievam už niekoľko rokov, včera som varila z troch dávok. Za tie roky sa nám ešte neprejedol a aj keď som som chcela prejsť na nejaké nové recepty, naši si pýtajú iba tento.
Tento rok príde rada asi aj na kečup - aj keď ho veľmi nepoužívam, ale je veľa paradajok, tak okrem pretlaku bude asi aj kečup. Tento recept sa mi páči - ukladám a vyskúšam.

Pridaj komentár k receptu: