Bravčová panenka so šampiňónovou omáčkou, americkými zemiakmi a pečenou zeleninou
Foto: bibuskam
Jedlo ako stvorené na nedeľný obedík.
Postup
-
1
Panenku v celku osolíme, okoreníme čiernym korením a orestujeme na oleji zo všetkých strán na panvici, kým sa nezatiahne. Výpek si necháme.
- 2
Opečenú panenku preložíme na pekáč, podlejeme, zakryjeme alobalom a pečieme v teplovzdušnej rúre 15-20 minút na 200 stupňov. Pred podávaním pokrájame na plátky.
- 3
Na výpeku po panenke orestujeme šampiňóny, pridáme smotanu zmiešanú s múkou, 2 pretlačené cesnaky, vegetu, čierne korenie a uvaríme omáčku.
- 4
Zemiaky očistíme, nakrájame na osminky a predvaríme v osolenej vode. Scedíme, rozložíme na vymastený plech, pokvapkáme olivový olejom, posypeme kurkumou a korením na americké zemiaky a dáme zapiecť do rúry na 15 min na 200 stupňov.
- 5
Receptom na pečenú zeleninu som sa inšpirovala u @radipat. Zeleninu, ktorú ste si vybrali, nakrájame, vložíme do plechu, premiešame s 2 pretlačenými cesnakmi, olivovým olejom, oreganom, majoránom, soľou a dáme piecť na 190 stupňov na polhodinu.
- 6
Dobrú chuť!
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu