Paprikáš zo sumca
Norbert Veress
šéfkuchár hotela Galanta**** v Galante, 3. decembra 2019
šéfkuchár hotela Galanta**** v Galante, 3. decembra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Filety so sumca nakrájame na kocky, osolíme, trošku okoreníme, poprášime múkou a osmažíme zo všetkých strán v masti, vyberieme a odložíme bokom.
- 2
Cibuľu, papriky a paradajky nakrájame nadrobno a roztlačíme cesnak. Cibuľu a cesnak opražíme na masti, posypeme sladkou paprikou a rascou, premiešame, pridáme nakrájanú zeleninu a podusíme do polomäkka.
- 3
Potom pridáme osmažené rybacie kocky a zalejeme kyslou smotanou, do ktorej sme vmiešali lyžičku múky, a posypeme nadrobno nasekaným kôprom. Nemiešame, ale len pohýbeme, aby sa ryba nerozpadla. Podávame s rezancami s tvarohom.
Tiež paprikáš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nesmie však obsahovať kôpor.