Rybací paprikáš
Rybací paprikáš

Paprikáš zo sumca

Norbert Veress
šéfkuchár hotela Galanta**** v Galante, 3. decembra 2019
Paprikáš zo sumca
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

750 g (filety)
1 ks
2 strúčiky
2 ks
2 ks
200 ml
1 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Filety so sumca nakrájame na kocky, osolíme, trošku okoreníme, poprášime múkou a osmažíme zo všetkých strán v masti, vyberieme a odložíme bokom.

  2. 2

    Cibuľu, papriky a paradajky nakrájame nadrobno a roztlačíme cesnak. Cibuľu a cesnak opražíme na masti, posypeme sladkou paprikou a rascou, premiešame, pridáme nakrájanú zeleninu a podusíme do polomäkka.

  3. 3

    Potom pridáme osmažené rybacie kocky a zalejeme kyslou smotanou, do ktorej sme vmiešali lyžičku múky, a posypeme nadrobno nasekaným kôprom. Nemiešame, ale len pohýbeme, aby sa ryba nerozpadla. Podávame s rezancami s tvarohom.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: