Hubový tatarák
Hubový tatarák

Hubový „tatarák“ so zeleninovým ragú

Ján Lazarák
šéfkuchár Horského hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 7. januára 2020
Hubový „tatarák“ so zeleninovým ragú
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

125 g
300 g
30 ml
Zeleninové ragú:
50 g
50 g
50 g
50 g
50 g
50 g
30 ml
50 g
Hubový tatarák:
50 ml
40 g
125 g
125 g
1 strúčik roztlačený




Postup

  1. 1

    Quinou namočíme na hodinu do studenej vody a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, dochutíme soľou, cesnakovým olejom a korením.

  2. 2

    Pohánku uvaríme v osolenej vode domäkka, scedíme, ochladíme a dochutíme podľa potreby soľou, mletou rascou a korením. Poháku a quinou spolu zmiešame.

  3. 3

    Zeleninové ragú: Mrkvu, cuketu, papriku, uhorku a kaleráb nakrájame na maličké kocky, uvaríme ich v osolenej vode, scedíme a poriadne vychladíme.

  4. 4

    Na olivovom oleji speníme pokrájanú červenú cibuľu, pridáme drevené lúpané paradajky, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak a trochu cukru. Necháme chvíľku odvariť nadbytočnú tekutinu, aby vzniklo husté ragú, do ktorého zamiešame nakrájanú a uvarenú zeleninu. Všetko dobre premiešame, aby vzniklo pevnejšie ragú.

  5. 5

    Na olivovom oleji speníme šalotku, pridáme huby, osolíme, okoreníme a všetko dobre orestujeme. Nakoniec pridáme cesnak, petržlenovú vňať a tymian. Opečené huby dáme vychladiť a potom ich nasekáme na tatarák.

  6. 6

    Na tanier navrstvíme zmes pohánky a guinoy, zeleninové ragú a hubový tatarák. Dozdobíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia