Hubový „tatarák“ so zeleninovým ragú
šéfkuchár Horského hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 7. januára 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
125 g |
|
300 g |
|
30 ml |
|
|
|
|
|
|
|
Zeleninové ragú: | |
50 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
30 ml |
|
50 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hubový tatarák: | |
50 ml |
|
40 g |
|
125 g |
|
125 g |
|
1 strúčik roztlačený |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Quinou namočíme na hodinu do studenej vody a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, dochutíme soľou, cesnakovým olejom a korením.
- 2
Pohánku uvaríme v osolenej vode domäkka, scedíme, ochladíme a dochutíme podľa potreby soľou, mletou rascou a korením. Poháku a quinou spolu zmiešame.
- 3
Zeleninové ragú: Mrkvu, cuketu, papriku, uhorku a kaleráb nakrájame na maličké kocky, uvaríme ich v osolenej vode, scedíme a poriadne vychladíme.
- 4
Na olivovom oleji speníme pokrájanú červenú cibuľu, pridáme drevené lúpané paradajky, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak a trochu cukru. Necháme chvíľku odvariť nadbytočnú tekutinu, aby vzniklo husté ragú, do ktorého zamiešame nakrájanú a uvarenú zeleninu. Všetko dobre premiešame, aby vzniklo pevnejšie ragú.
- 5
Na olivovom oleji speníme šalotku, pridáme huby, osolíme, okoreníme a všetko dobre orestujeme. Nakoniec pridáme cesnak, petržlenovú vňať a tymian. Opečené huby dáme vychladiť a potom ich nasekáme na tatarák.
- 6
Na tanier navrstvíme zmes pohánky a guinoy, zeleninové ragú a hubový tatarák. Dozdobíme.
Tiež tatarák:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu