Kukuričná polenta
Kukuričná polenta

Kukuričná polenta, lečo, mäso

juvara - bez fotkyjuvara, 10. septembra 2019
Kukuričná polenta, lečo, mäso
Foto: juvara

Robila som včera večer krupicovú kašu a zo skrinky na mňa vykukla kukuričná krupica. Hneď som vedela, čo dnes bude na obed: Polenta. Moja mama robievala polentu s lečom a na slížiky nakrájaným hovädzím mäsom. U nás doma však hovädzie moc veľký úspech nemá, varím podľa chuti muža a dcéry - preto som pripravila kuracie. Ja by som si kľudne vystačila aj bez mäska. A čo vy?

3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 ml
1 PL
1/2 ČL
1 ks
2 ks
3 ks
 šipka
2 ks
1 PL
1 PL
1/2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mlieko varíme s maslom, posolíme, keď vrie, vsypeme krupicu, miešame, kým nezhustne. Ešte teplú kašu navrstvíme na dosku, rozotrieme do tvaru obdĺžnika, s výškou cca 2 cm. Necháme vychladnúť. Nachystáme si na plech pečiaci papier, a dáme na kocky pokrájanú polentu zapiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov cca na 10-15 minút.

  2. 2

    Pripravíme si klasické lečo - na oleji restujeme cibuľku, pridáme na pásiky pokrájanú papriku, mletú rascu, soľ, po chvíľke dusenia aj nakrájané rajčiny - podusíme ešte cca 5 min do mäkka. Chcela som viac rajčinové, aby sa vytvorilo viac šťavy, v ktorej sa chrumkavá polenta "okúpe".

  3. 3

    Na oleji orestujeme kuracie prsia nakrájané na pásiky, keď už je mäsko zatiahnuté, pridáme maslo a podlejeme troškou vody - mäsko dusíme do mäkka, získa príjemnú maslovú vôňu.

  4. 4

    Podávame všetko pekne spolu, dobrú chuť!

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: