Palmarín

Palmarín ako ingrediencia v receptoch:

  • Bryndzovníky (fotorecept)

    Bryndzovníky (fotorecept)

    Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, primiešame trošku cukru a necháme vykysnúť kvások.

  • Biele likérové špice (fotorecept)

    Biele likérové špice (fotorecept)

    Cesto na kolieska pod špice: Všetky suroviny spolu zmiesime, rozvaľkáme na hrúbku 4 mm a vykrajujeme kolieska. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C.

  • Linecké tortičky

    Linecké tortičky

    Cesto: Všetky suroviny spolu zmiesime. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme kolieska. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C dozlatista.

  • Medové rezy

    Medové rezy

    Na sviatky musia byť, jemné mäkučké a chutné.

  • Venčeky s ovocím

    Venčeky s ovocím

    Vodu, Palmarin a soľ uvedieme do varu, pridáme múku, povaríme a odstavíme z ohňa. Postupne po jednom pridáme celé vajcia a cesto zakaždým dobre vyšľaháme. Na vymastený plech z cesta nastriekame kolieska.

  • Jablkovo-tvarohový mriežkový koláč (fotorecept)

    Jablkovo-tvarohový mriežkový koláč (fotorecept)

    Tentoraz koláčik, ktorý je vhodný aj na Veľkú noc, alebo na rôzne sviatky či oslavy. Jemný koláčik dvoch chutí.

  • Recept bez obrázku

    Rožky s kyslým mliekom

    Je to náš rodinný recept už celé generácie.

  • Vianočné ríbezľové rezy

    Vianočné ríbezľové rezy

    Múku premiešame s orechmi, kokosom a práškom do pečiva. Palmarin roztopíme a necháme trochu vychladnúť. Žĺtky vyšľaháme s medom dopenista, postupne pridávame múku a roztopený Palmarin. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne primiešame k...

  • Pomarančová roláda s kokosom

    Pomarančová roláda s kokosom

    Rúru predherejeme na 180 stupňov. Plech vysteliemie papierom na pečenie a potrieme Palmarinom.

  • Gaštanové hviezdičky

    Gaštanové hviezdičky

    Zo všetkých surovín spracujeme na doske cesto a odložíme ho na 30 minút do chladničky.

  • Mrkvové vanilkové rožky

    Mrkvové vanilkové rožky

    Očistenú mrkvu nastrúhame a necháme, nech pustí šťavu. Potom ju vyžmýkame.

  • Kakaové úliky s krémom

    Kakaové úliky s krémom

    Zmiešame suroviny na základné cesto a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do fólie a necháme aspoň 30 minút v chladničke.

  • Marokánky

    Marokánky

    Hrozienka namočíme do rumu. Do mlieka dáme cukor, pridáme Palmarin, múku a za stáleho miešania privedieme do varu tak, aby nám vznikol hustý biely krém.

  • Vianočný štedrák

    Vianočný štedrák

    Z vlažného mlieka, droždia a 2 PL cukru si pripravíme kvások. Zmiešame múku, pridáme zmäknutý Palmarin, 3 žĺtky, kvások a zvyšný cukor. Vypracujeme vláčne cesto a necháme ho vykysnúť na dvojnásobok objemu.

  • Orechový zákusok (fotorecept)

    Orechový zákusok (fotorecept)

    Uvedené suroviny na cesto zhnetieme.

  • Orechové trubičky plnené krémom

    Orechové trubičky plnené krémom

    Zo surovín na cesto vypracujeme cesto a rozdelíme ho na dve časti. Na doske rozvaľkáme cesto na hrúbku 5 mm. Urobíme pásy so šírkou 6 cm a nakrúcame ich na 7 cm hliníkové trubičky. Prstami dôkladne...

  • Dobošová torta

    Dobošová torta

    V mise vymiešame maslo s cukrom, vajcia, múku, soľ a prášok do pečiva. Vznikne nám husté, mazľavé cesto. Na dno vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy bez okrajovej manžety rovnomerne natierame cesto dlhým...

  • Jablkovo-tvarohový koláč (fotorecept)

    Jablkovo-tvarohový koláč (fotorecept)

    Hádam tento koláčik zajtra poteší.

  • Vianočka

    Vianočka

    Do veľkej misy dáme múku, droždie rozmiešané s trochou cukru a teplého mlieka, žĺtky, maslo, citrónovú kôru, cukor a časť mlieka, premiesime a podľa potreby dolievame mlieko. Pridáme hrozienka namočené v rume...

  • Medová torta

    Medová torta

    Palmarin, med, smotanu dáme do misky, pridáme kakao, vajce a v teplom vodnom kúpeli vyšľaháme do penista. Pridáme múku, sódu bikarbónu a vypracujeme hladké cesto. Necháme aspoň 30 minút odležať v chladničke.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist