Palmarín

Palmarín ako ingrediencia v receptoch:

  • Medová torta

    Medová torta

    Palmarin, med, smotanu dáme do misky, pridáme kakao, vajce a v teplom vodnom kúpeli vyšľaháme do penista. Pridáme múku, sódu bikarbónu a vypracujeme hladké cesto. Necháme aspoň 30 minút odležať v chladničke.

  • Maková bublanina s ovocím

    Maková bublanina s ovocím

    Palmarin vymiešame s cukrom, pridáme žĺtky, biely jogurt, citrónovú šťavu, mak, sódu bikarbónu, múku, soľ, vanilkovú esenciu a nakoniec zamiešame sneh z bielkov.

  • Makový deň a noc (fotorecept)

    Makový deň a noc (fotorecept)

    Asi to poznáte, že potrebujete narýchlo niečo upiecť, a nie vždy máte všetko, čo by ste potrebovali. Treba otvoriť špajzu, chladničku a ukuchtiť z toho, čo je po ruke. Ja som...

  • Lacný jablkový koláč (fotorecept)

    Lacný jablkový koláč (fotorecept)

    Uvedené suroviny na 1. cesto zhnetieme a cesto na pomúčenej doske prehnetieme na hladko.

  • Recept bez obrázku

    Piškótové cesto

    Tento recept zaručí mäkký a vysoký korpus.

  • Vanilkové rožky (videorecept)

    Vanilkové rožky (videorecept)

    Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto. Necháme cesto na chladnom mieste odpočinúť cca 10 minút. Lepšie sa nám s ním bude pracovať. Cesto si rozdelíme, pomúčime si dosku, cesto rozšuľkáme, pokrájame na...

  • Vianočné medvedie labky (videorecept)

    Vianočné medvedie labky (videorecept)

    Všetky suroviny zmiešame do misky a vypracujeme cesto. Cesto vkladáme do formičiek, ktoré trošku natrieme olejom, aby sa sme ich lepšie vybrali von po upečení. Pečieme pri teplote 180 °C cca 10 minút. ( odkontrolovať...

  • Orechové košíčky

    Orechové košíčky

    Výborné košíčky s výbornou plnkou, nám chutia pri každej príležitosti:))

  • Medové kolieska

    Medové kolieska

    Pečiem ich na Vianoce každý rok, chuť medu je vynikajúca a vždy sa vydaria.

  • Mlynčekové tyčinky

    Mlynčekové tyčinky

    Recept mám už veľmi dávno z rodičovského domu, piekla ich už moja mamička. Sú výborné, krehké, vhodné na Vianoce.

  • Bryndzové paličky (fotorecept)

    Bryndzové paličky (fotorecept)

    Bryndzové slané chrumkanie.

  • Vianočné medové pláty (fotorecept)

    Vianočné medové pláty (fotorecept)

    Takto medové pláty vydržia. Bližia sa Vianoce a ja mám viac času na iné pečenie. Medové rezy, medový krémeš, budú na Vianoce. Toto cesto je nenáročná práca aj pre začiatočníkov.

  • Kokosové duté rožky (fotorecept)

    Kokosové duté rožky (fotorecept)

    Blížia sa Vianoce a tak by ani tieto kokosové rožky nemali chýbať. Vďačné a výborné.

  • Dvojfarebný tvarohový koláč s černicami

    Dvojfarebný tvarohový koláč s černicami

    Tvarohové koláčiky máme veľmi radi, mala som aj černice, tie koláčik osviežili, je naozaj výborný:))

  • Tradičný medový krémeš (fotorecept)

    Tradičný medový krémeš (fotorecept)

    Dnes opäť na želanie môjho ocina. Ale myslel som si, že z lístkového cesta sa to bude lámať. Tak som urobil toto cesto. Celkom to ide, ale treba to vaľkať na plechu. Zákusok...

  • Rezy s jablkovou plnkou (fotorecept)

    Rezy s jablkovou plnkou (fotorecept)

    Jemné ako pavučinka.

  • Orechové rezy s tvarohom (fotorecept)

    Orechové rezy s tvarohom (fotorecept)

    Suroviny na cesto v miske spracujeme,

  • Orechovo-tvarohový linzer (fotorecept)

    Orechovo-tvarohový linzer (fotorecept)

    Uvedené surovíny na prvé cesto zhnetieme a odložíme do chladu, kým si pripravíme plnku a suroviny na druhé cesto. Potom cesto rozvaľkáme vo veľkosti plechu a preložíme na vymastený hlboký plech.

  • Griotkové srdiečka

    Griotkové srdiečka

    Zmäknuté maslo (Palmarin) vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Do toho zapracujeme griotku a múku. Vypracujeme hladké cesto, zabalíme do fólie a dáme na hodinku do chladu.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist