Medvedie labky
Medvedie labky

Medvedie labky

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 22. decembra 2021

Tradičné suché pečivo.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CXvvBGdKVS_/

Suroviny

350 g
140 g mleté
140 g
1 PL holandské
250 g
2 ks
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Najprv dáme zmiešame všetky sypké suroviny, potom pridáme Palmarin , žĺtky a zhnetieme cesto. Formičky na medvedie labky vymastíme a pomúčime, naplníme cestom, poukladáme na plech a pečieme na 180-190 °C v predhriatej rúre (závisí od rúry). Neskôr teplotu znížime na 170 °C.

  2. 2

    Upečené labky necháme chvíľu vo formičkách a ešte teplé vyklopíme. Vychladnuté posypeme práškovým cukrom zmiešaným s trochou vanilínového cukru. Ten dodá labkám ešte lepšiu chuť.

  3. 3

    Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Diskusia k receptu

luwinka
Medvedie labky sa u nás piekli každé Vianoce,keď sme boli ako deti . Nemohli sme sa ich dojest maminka nám ich piekla niekoľko plechov.Ja som ich piekla často , tieto Vianoce som ich nepiekla.Ale tvoje sú krásne a pripomenuli mi moje detstvo.🤗




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia