Oškvarkové pagáčiky s kyslou smotanou fotorecept
Foto: olinecka
Jednoduchá pochúťka poteší každého nielen mňa.
50 ks
porcií
porcií
30-40 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravené suroviny na cesto.
-
2
Múku preosejeme, nastrúhame k nej studený tuk, pridáme prášok do pečiva, soľ, mleté oškvarky, kyslú smotanu a vypracujeme cesto.
-
3
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
-
4
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a pomocou formičky alebo pohára vykrojíme pagáčiky.
-
5
Plech vyložíme papierom na pečenie, poukladáme pripravené pagáčiky, navrchu pagáčikov urobíme vzor a potrieme rozšľahaným žĺtkom. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme do zlatista 20-25 minút.
-
6
Po upečení... Dobrú chuť.
Páči sa mi tvoja formička. Kde dostať takú kúpiť?