Odpaľované cesto na venčeky
Foto: frommykitchendotcom
15 minút
na 250/220 °C
na 250/220 °C
Postup
-
1
Do hrnca dáme vodu, Palmarin, olej a soľ a necháme zovrieť. Do tejto tekutiny následne vsypeme naraz 1/2 kg múky a miešame metličkou (odporúčam pevnejšiu). Dostaneme hustú hmotu, ktorú odstavíme.
- 2
Do tejto hmoty budeme následne postupne pridávať vajcia. Ak máme vajíčka menšie, pridáme 18. Ak sú väčšie, stačí 16.
- 3
Vajíčka postupne vmiešame do hmoty metličkou a hrniec už na platňu nevraciame.
- 4
Vznikne nám tvárnejšie cesto, ktorým plníme vrecko so špičkou a formujeme venčeky na plech s papierom na pečenie.
- 5
Pečieme najprv 2-3 minúty na 250 °C a následne znížime teplotu na 220 °C a dopečieme ešte asi 12 minút. Neotvárať rúru hlavne na začiatku pečenia, lebo nenarastú. Upečené necháme vychladnúť, prerežeme na polovice a plníme.
Tiež venčeky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu