Odpaľované cesto na venčeky

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 30. decembra 2023
15 minút
na 250/220 °C

Suroviny

500 ml
1 ks
3 PL
štipka
500 g
16-18 ks




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme vodu, Palmarin, olej a soľ a necháme zovrieť. Do tejto tekutiny následne vsypeme naraz 1/2 kg múky a miešame metličkou (odporúčam pevnejšiu). Dostaneme hustú hmotu, ktorú odstavíme.

  2. 2

    Do tejto hmoty budeme následne postupne pridávať vajcia. Ak máme vajíčka menšie, pridáme 18. Ak sú väčšie, stačí 16.

  3. 3

    Vajíčka postupne vmiešame do hmoty metličkou a hrniec už na platňu nevraciame.

  4. 4

    Vznikne nám tvárnejšie cesto, ktorým plníme vrecko so špičkou a formujeme venčeky na plech s papierom na pečenie.

  5. 5

    Pečieme najprv 2-3 minúty na 250 °C a následne znížime teplotu na 220 °C a dopečieme ešte asi 12 minút. Neotvárať rúru hlavne na začiatku pečenia, lebo nenarastú. Upečené necháme vychladnúť, prerežeme na polovice a plníme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia