Jablkový deň a noc fotorecept
Foto: helena10
Po turistickej vychádzke nám dobre padol ku káve.
na 175 °C
Suroviny
Korpus: | |
2 ks |
|
70 g |
|
1 ks |
|
90 g roztopený (alebo Smetol, Hera) |
|
100 g |
|
1 KL |
|
štipka |
|
1 PL preosiate |
|
1 PL |
|
Jablková plnka: | |
2 ks očistené nakrájané |
|
2 - 3 PL |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Puding: | |
3,5 dl |
|
1 bal. v prášku (alebo vanilka-smotana) |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
Čokoládová poleva: | |
100 g |
|
4 PL |
|
Okrem toho: | |
(na vymazanie formy) |
|
(na posypanie formy) |
|
Postup
-
1
Najprv uvarím puding. Ja som si vybrala kokosový. Výber je na vás. Do vriaceho mlieka vlejem puding v prášku rozmiešaný v odobratom necelom decilitri mlieka. Na miernom ohni za stáleho miešania pridám cukor a uvarím puding. Nechám prikrytý.
- 2
Jablká očistím, ošúpem a nakrájam na malé kocky. Zalejem citrónovou šťavou. Môj citrón bol suchý, preto som do jabĺk nasypala plnú kávovú lyžičku Citrodeka. Premiešala som a pridala som ešte cukor, škoricový cukor a strúhaný kokos.
- 3
A pripravujem cesto na korpus. Vyšľahám celé vajcia s cukrami do peny. Vlejem rozpustený tuk, šľahám ďalej. Následuje múka s práškom do pečiva a štipkou soli.
- 4
Viac ako polovicu cesta nalejem do vymastenej a vysypanej okrúhlej formy s priemerom 22 cm. Na cesto rozložím jablká. Na jablká rozotriem uvarený puding, ktorý môže byť teplý.
- 5
Do zvyšného cesta primiešam kakao a primerane mlieko. Toto tmavé cesto rozlievam na povrch pudingu.
- 6
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 30 minút. Pečte podľa svojej rúry. Upečený koláč nechám vychladnúť.
- 7
Polievam čokoládovou polevou (nemusíte). Koláč jablkový deň a noc nakrájam po stuhnutí polevy a môžeme ochutnať.
- 8
Ak chcete upiecť koláč na plechu 20 x 30 cm, musíte množstvo všetkých surovín zdvojnásobiť.
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vďaka za nahliadnutie rcp.
Pekný víkend prajem. 🌞
Srdečne pozdravujem.