Perníkový motanec fotorecept
Kolegyňa z práce raz doniesla na koštovku tento motanec. Bol veľmi chutný a podľa jej receptu sme ho tieto Vianoce doma vyskúšali a zaradili Zobraziť celý popisKolegyňa z práce raz doniesla na koštovku tento motanec. Bol veľmi chutný a podľa jej receptu sme ho tieto Vianoce doma vyskúšali a zaradili medzi vianočné maškrtky. Nechávam ho pod názvom motanec, hoci som si všimol, že existuje ako perníkový závin. Je veľmi chutný a už určite nebude chýbať na vianočnom stole.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |
|
| 2 ks |
|
| 2 PL |
|
| 50 g |
|
| 120 g |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1/2 PL |
|
| Plnka: | |
| podľa chuti |
|
| 100 g |
|
| podľa chuti (alebo brusnice) |
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Zo surovín vymiesime cesto, ktoré rozdelíme na dve časti...
-
2
Obidve cestá rozvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm, potrieme slivkovým lekvárom, posypeme orechmi a hrozienkami, prípadne sušenými brusnicami.
-
3
Obidve cestá zrolujeme, dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajcom a dáme piecť na 25 - 30 minút pri teplote 180 °C.
-
4
Necháme vychladnúť a... ...dobrú chuť !









dnes sme dojedli..luxus