Perníkový motanec fotorecept
Foto: mrcookiecook
Kolegyňa z práce raz doniesla na koštovku tento motanec. Bol veľmi chutný a podľa jej receptu sme ho tieto Vianoce doma vyskúšali a zaradili Zobraziť celý popisKolegyňa z práce raz doniesla na koštovku tento motanec. Bol veľmi chutný a podľa jej receptu sme ho tieto Vianoce doma vyskúšali a zaradili medzi vianočné maškrtky. Nechávam ho pod názvom motanec, hoci som si všimol, že existuje ako perníkový závin. Je veľmi chutný a už určite nebude chýbať na vianočnom stole.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
50 g |
|
120 g |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 PL |
|
Plnka: | |
podľa chuti |
|
100 g |
|
podľa chuti (alebo brusnice) |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Zo surovín vymiesime cesto, ktoré rozdelíme na dve časti...
-
2
Obidve cestá rozvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm, potrieme slivkovým lekvárom, posypeme orechmi a hrozienkami, prípadne sušenými brusnicami.
-
3
Obidve cestá zrolujeme, dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajcom a dáme piecť na 25 - 30 minút pri teplote 180 °C.
-
4
Necháme vychladnúť a... ...dobrú chuť !
dnes sme dojedli..luxus