Pôstne orechové pečivo
Jednoduché pečenie v období pôstu... Bez masla, mlieka, vajec a výbornej chuti, ku káve, k čaju.
porcií
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g |
|
| 3 PL |
|
| 1/2 bal. |
|
| 3 PL (alebo šťava z citróna) |
|
| 70 ml studená |
|
| 300 g |
|
| Orechová náplň: | |
| 150 g mleté |
|
| 150 g domáci (alebo ľubovoľný) |
|
| 5 g mleté (nemusia byť) |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto vymiesim z uvedených surovín. Ak sa lepí na ruky, pridám trochu múky. Nelepivé cesto odložím do chladničky na 15-25 minút.
- 2
Hustejšiu plnku si nachystám vymiešaním mletých orechov, slnečnicových semiačok a domáceho džemu.
- 3
Cesto vyberám z chladničky, na pomúčenej doske rozvaľkám na hrúbku cca 4 mm a okrúhlym radielkom narežem na štvorce, ktoré lyžičkou naplním orechovo-džemovou plnkou. Protiľahlé 2 rohy trochu preložím ako do zavinovačky. Prvý preložím na plnku a natriem prstom trochou vody, aby druhý preložený rožtek lepšie držal. Urobila som 26 ks pečiva. Množstvo závisí od hrúbky cesta a veľkosti nakrájaných štvorcov.
- 4
Naplnené pečivo ukladám na plech vyložený papierom na pečenie a pečiem vo vyhriatej rúre na 170 stupňov cca 16-20 minút.
- 5
Po vychladnutí orechové pečivo posypem práškovým cukrom.
- 6
Pieniny 14. februára 2024 - nádherná príroda, pokoj, balzam na telo i na dušu.
Tiež orechové koláče:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Hlavne že chutnal.
Dakujem za odpoved, nebola som si ista .