Jablková torta bez múky s krémom z mascarpone a kyslej smotany
na 175 °C
Suroviny
| Jablková zmes: | |
| 700 ml pohár (nešúpané kocky bez nálevu) |
|
|
|
|
|
|
|
| 2 PL |
|
| Cesto: | |
| 80 g (alebo maslo) |
|
| 50 g |
|
| 1 KL |
|
| štipka |
|
| 1 ks väčšie (alebo 2 malé) |
|
| 120 ml |
|
| 120 g mleté |
|
| 110 g jemne mleté (ovsené, pšeničné, ražné) |
|
| 1,5 bal. |
|
| Krém: | |
| 250 g |
|
| 200 g (14-16 %) |
|
| 2 PL mletý |
|
| 1 KL |
|
| Zdobenie: | |
| čerstvé (plátky) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Okrúhlu tortovú formu s priemerom 22 cm vysteliem papierom na pečenie až po okraj. Jablkovú zmes si pripravím podľa vlastnej chuti vymiešaním všetkých surovín. Rozložím rovnomerne do formy na papier.
- 2
Na cesto šľahám zmäknutý Palmarin s trstinovými cukrami, pridám celé vajce, štipku soli a šľahám. Prilejem acidko, mleté orechy a šľahám. Nakoniec zašľahám na jemno zomleté vločky s práškom do pečiva. Vznikne hustejšie cesto.
- 3
Hotové cesto rozotriem na jablkovú zmes vo forme a zarovnám ju. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25-30 minút. Kontrola špajľou.
- 4
Upečený koláč nechávam chvíľu vychladnúť a potom ho preklopím na podnos, aby jablková zmes bola navrchu. Nechávam riadne vychladnúť.
- 5
Na jablkovú zmes rozotriem mascarpone-kyslosmotanový krém, ktorý som spravila vyšľahaním všetkých uvedených surovín. Jednoduché zdobenie koláča som urobila z plátkov čerstvých jabĺk, ktoré som hneď po narezaní poriadne poliala šťavou z citróna.
Tiež jablková torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu