Medové kolieska fotorecept
Foto: olinecka
Pre milovníkov medových koláčikov, ktoré potešia nielen chuťou. Výborne pohostenie na blížiace sa sviatky.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
450 g |
|
200 g |
|
100 g (alebo Hera) |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Náplň: | |
300 ml |
|
4 bal. |
|
3 PL |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
200 g čerstvé zmäknuté |
|
Na potretie: | |
|
|
Poleva: | |
150 g (tmavá, mliečna) |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Suroviny cesto. Múku preosejeme na strúhadle, nastrúhame k nej studený tuk a pridáme zbytok surovín.
-
2
Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky stuhnúť.
-
3
Suroviny na plnku.
-
4
Odležané cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozvaľkáme na hrúbku 2-3 mm a pomocou formičiek alebo pohára vykrojíme kolieska.
-
5
Preložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 6- 7 minút do zlatista. Sledujeme, aby nezhoreli.
-
6
Náplň: V mlieku rozhabarkujeme múku, cukor vlejeme do hrnca, pridáme štipku soli. Uvaríme hustú kašu, ktorú za občasného miešania vychladíme.
-
7
Zmäknutá maslo vyšľaháme do hladka a spojíme s kašou. Náplň dáme do cukrárskeho vrecka s rovnou špičkou.
-
8
Na pracovnú dosku rozložíme upečené vychladnuté medové kolieska v pároch. Spodnú časť potrieme slivkovým lekvárom, striekame plnku.
-
9
Kolieska zlepíme, trocha pritlačíme.
-
10
Poleva: Na vodnom kúpeli pripravíme čokoládovú polevu, do ktorej namáčame kolieska. Ozdobíme podľa seba. Dáme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť.
Som rada že sa recept páči... Ďakuje. Ďakujem za čas prečítať recept. Kusov podľa veľkosti kolieska. Ja som robila väčšie, menšie. Pozdravujem.
Milá@haji ďakujem za nahliadnutie receptu, príjemný komentár..... vždy poteší Cesto je medové vyzerá, ako perníčky. Pekný dník.
Máš ty pravdu, jak jsem odklikla koment, uvědomila jsem si, že je to medové cesto. Chuťově je to pro mě stejně atraktivní, oboje miluju a s náplní hmm
Tieto koláčiky sú fantastické, krásne zmäkli, rozplývajú sa na jazyku, budem ich robiť každé Vianoce, vďaka za skvelý recept :-)