Slané plnené košíčky
Foto: valina
Tieto dobroty sú vhodné nielen na Vianoce a Silvestra, ale na každú príležitosť, na oslavu...
50
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Múku, Palmarín, soľ a smotanu zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke do druhého dňa. Potom ho vyvaľkáme a vykrojíme kolieska, ktoré vtlačíme do kovových košíčkov. Pečieme 20-25 minút pri 200 stupňoch.
- 2
Maslo vymiešame s nastrúhanou nivou, pridáme smotanu a vyšľaháme ponorným mixérom, tak aby hmota bola jemná a prešla špičkou cukrárskeho vrecka.
- 3
Vychladnuté košíčky naplníme plnkou a ozdobíme lososom, uhorkou a štvrtinou cherry paradajky.
Tiež slané košíčky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
veľmi dlho ja si košíčky napečiem aj dopredu a potom len plním je to vďačný recept aj samotný ako pagáče posýpané sezamom
zabudla som samozrejme pagáčiky potrieť najskôr vajíčkom a tak posýpať sezamom a pod.
nie nemusíš, nakoľko cesto je mastné
Ďakujem, prišla som nakoniec aj sama na to (robila som ich pred poludním ), ozaj samé vyskakovali z formičiek,plnku som dávala inú,lebo deti nemajú radi Nivu, takže len maslovú nátierku a tavený syr v črievku, ozdoba viacmenej klasická ako na očká,vaše sú luxusnejšie, ale každopádne chutili a ja vám ďakujem za recept a nápad .
Teším sa s tebou že sú krásne