Slané košíčky
Slané košíčky

Slané plnené košíčky

valina - fotkavalina, 26. decembra 2021
Slané plnené košíčky
Foto: valina

Tieto dobroty sú vhodné nielen na Vianoce a Silvestra, ale na každú príležitosť, na oslavu...

50
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
500 g
2 ČL
200 ml
Plnka:
200 g
150 g
1 PL
Na ozdobu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku, Palmarín, soľ a smotanu zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke do druhého dňa. Potom ho vyvaľkáme a vykrojíme kolieska, ktoré vtlačíme do kovových košíčkov. Pečieme 20-25 minút pri 200 stupňoch.

  2. 2

    Maslo vymiešame s nastrúhanou nivou, pridáme smotanu a vyšľaháme ponorným mixérom, tak aby hmota bola jemná a prešla špičkou cukrárskeho vrecka.

  3. 3

    Vychladnuté košíčky naplníme plnkou a ozdobíme lososom, uhorkou a štvrtinou cherry paradajky.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Slané chuťovky, Vianočné špeciality, Pečené

Diskusia k receptu

valina
@gabikabp (26.12.2021 19:55)

veľmi dlho ja si košíčky napečiem aj dopredu a potom len plním je to vďačný recept aj samotný ako pagáče posýpané sezamom
sueangel
Vyzerajú super, vyskúšam určite ,ale mám otázku ,košíčky je potrebné vymazať alebo sa pekne vyklopia po upečení ?
1x valina
sueangel
@valina (31.12.2021 12:09)

Ďakujem, prišla som nakoniec aj sama na to (robila som ich pred poludním ), ozaj samé vyskakovali z formičiek,plnku som dávala inú,lebo deti nemajú radi Nivu, takže len maslovú nátierku a tavený syr v črievku, ozdoba viacmenej klasická ako na očká,vaše sú luxusnejšie, ale každopádne chutili a ja vám ďakujem za recept a nápad .


2x haji a valina