Výborné silvestrovské praclíky so salajkou fotorecept
Foto: svetliii
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Múku preosejeme, pridáme salajku, strúhaný syr, šľahačkovú smotanu, soľ, zmäknutý Palmarin a poriadne vypracujeme cesto, ktoré následne necháme odležať cca 2 hodiny.
-
2
Znovu cesto poriadne premiesime a na pomúčenej doske vyvaľkáme na požadovanú hrúbku, kľudne aj tenšie, vďaka salajke krásne nárastú.
- 3
Vykrajujeme formičkou na praclíky a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 4
Praclíky potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme čím chceme, prípadne aj nemusíme, keďže v ceste je syr. Ak chcete posypané po celej ploche praclíka, môžte si ich natreté v miske namáčať, tak budú celé krásne obsypané.
- 5
Vložíme plech do vyhriatej rúry na cca 170 °C a pečieme cca 12-15 minút. Salajka má svoju typickú vôňu a počas pečenia ju môžte cítiť, je to ale v poriadku. Je to preto, že v teple pracuje. Vyberiete, necháme vychladnúť a ukladáme do uzavretej dózy, tak vydržia dlhšie. Dobrú chuť!
- 3
Ďakujem veľmi pekne. Sú naozaj výborne, mam ešte jeden recept, ten pridám neskor. Keď chcete môžte pridať kľudne najlepšie je maslo. Ale kľudne môže byť aj Hera.