Ríbezľový koláč
Ríbezľový koláč

Ríbezľový koláč so snehom

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 12. júla 2023

Suroviny

Cesto:
350 g
120 g
1/3 KL
250 g
3 ks
Sneh:
5 ks
250 g
Okrem toho:
350 g




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto spolu zhnetieme, cesto vyvaľkáme a dáme na dno vymasteného plechu (35x20 cm). Necháme predpiecť na 180 °C zhruba do polovice.

  2. 2

    Medzitým vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a cukru. Do hotového snehu pridáme ríbezle, zľahka vmiešame a nanesieme na horúce predpečené cesto.

  3. 3

    Vrátime do rúry a koláč pečieme kým sa sneh nezafarbí dozlatista, závisí od rúry.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia