Moje vianočné perníčky fotorecept
Predvianočný čas, kedy treba upiecť perníčky. Aj u nás budú na vianočnom stole.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g |
|
| 175 g |
|
| 2 ks |
|
| 180 g tekutý |
|
| 75 g (alebo maslo, Hera) |
|
| 50 ml (nemusí byť) |
|
| 1 ČL |
|
| 10 g |
|
| 2-3 PL preosiate |
|
| Na potretie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Múku preosejeme, nastrúhame k nej studený Palmarin a pridáme zbytok surovín. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky odležať do druhého dňa. Odležané cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku rozvaľkáme cez potravinovú fóliu. Pomocou formičiek vykrojíme rôzne tvary.
-
3
Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme pripravené perníčky. Pred vložením do rúry potrieme rozšľahaným vajíčkom.
-
4
Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 8-10 minút do zlatista. Po vychladnutí ozdobíme podľa seba. Nemusíme sa báť, sú mäkké. Ozdobíme, poukladáme do dózy. Perníčky môžeme použiť aj ako dekoráciu na vianočný stromček.









Diskusia k receptu