Moje vianočné perníčky fotorecept
Foto: olinecka
Predvianočný čas, kedy treba upiecť perníčky. Aj u nás budú na vianočnom stole.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
175 g |
|
2 ks |
|
180 g tekutý |
|
75 g (alebo maslo, Hera) |
|
50 ml (nemusí byť) |
|
1 ČL |
|
10 g |
|
2-3 PL preosiate |
|
Na potretie: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Múku preosejeme, nastrúhame k nej studený Palmarin a pridáme zbytok surovín. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky odležať do druhého dňa. Odležané cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku rozvaľkáme cez potravinovú fóliu. Pomocou formičiek vykrojíme rôzne tvary.
-
3
Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme pripravené perníčky. Pred vložením do rúry potrieme rozšľahaným vajíčkom.
-
4
Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 8-10 minút do zlatista. Po vychladnutí ozdobíme podľa seba. Nemusíme sa báť, sú mäkké. Ozdobíme, poukladáme do dózy. Perníčky môžeme použiť aj ako dekoráciu na vianočný stromček.
Diskusia k receptu