Jablkové rožteky
Jablkové rožteky

Krehké jablkové rožky fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 14. júna 2024
Krehké jablkové rožky (fotorecept)
Foto: olinecka

Chuťou potešia, sú vhodné na každú príležitosť. Pripravte si ich podľa môjho receptu.

35 ks
porcií
30-40 minút
príprava
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

Jablková plnka:
2 ks nastrúhane
2-3 PL
1 ČL
Cesto:
600 g
120 g
200 g (alebo maslo, Hera)
1 bal
1/2 bal.
1 ks
200 g (16-18 %)
Na obaľovanie:




Postup

  1. 1

    Suroviny na plnku a cesto.

    Krehké jablkové rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jablká ošúpeme, nastrúhame na strúhadle a pokvapkáme citrónovou šťavou. Dáme na panvicu, pridáme cukor, škoricu krátko dusíme. Necháme vychladnúť. Múku, práškový cukor, prášok do pečiva preosejeme do misy. K múčnej zmesi na strúhadle nastrúhame studené maslo a pridáme zbytok surovín. Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do chladničky stuhnúť na 30 minút.

    Krehké jablkové rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, urobíme šúľok z ktorého trocha odkrojíme, robíme bochníky asi 35 kusov.

    Krehké jablkové rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Každý bochník rozvaľkáme. Na spodnú časť cesta dáme jablkovú plnku na vrchnú časť cesta urobíme zárezy, zrolujeme.

    Krehké jablkové rožky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rožky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 20-25 minút.

    Krehké jablkové rožky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečené za horúca obalíme práškovým a vanilínovým cukrom.

    Krehké jablkové rožky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia