Krehké jablkové rožky fotorecept
Foto: olinecka
Chuťou potešia, sú vhodné na každú príležitosť. Pripravte si ich podľa môjho receptu.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Jablková plnka: | |
2 ks nastrúhane |
|
2-3 PL |
|
|
|
1 ČL |
|
Cesto: | |
600 g |
|
120 g |
|
200 g (alebo maslo, Hera) |
|
1 bal |
|
1/2 bal. |
|
1 ks |
|
200 g (16-18 %) |
|
Na obaľovanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny na plnku a cesto.
-
2
Jablká ošúpeme, nastrúhame na strúhadle a pokvapkáme citrónovou šťavou. Dáme na panvicu, pridáme cukor, škoricu krátko dusíme. Necháme vychladnúť. Múku, práškový cukor, prášok do pečiva preosejeme do misy. K múčnej zmesi na strúhadle nastrúhame studené maslo a pridáme zbytok surovín. Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do chladničky stuhnúť na 30 minút.
-
3
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, urobíme šúľok z ktorého trocha odkrojíme, robíme bochníky asi 35 kusov.
-
4
Každý bochník rozvaľkáme. Na spodnú časť cesta dáme jablkovú plnku na vrchnú časť cesta urobíme zárezy, zrolujeme.
-
5
Rožky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 20-25 minút.
-
6
Upečené za horúca obalíme práškovým a vanilínovým cukrom.
Diskusia k receptu