Jablkový závin
Jablkový závin

Nekysnutý jablkový závin fotorecept

vlastadorisa - fotkavlastadorisa, 7. októbra 2024

Záviny nerobievam často, ale podľa surovín doma, by som nič iné nevedela upiecť.

2 záviny
porcie
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
150 ml
20 g
1 štipka
1 KL
120 g
Plnka:
750 g strúhané
1 KL
1 bal.
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, droždia, lyžičky cukru a štipky soli.

  2. 2

    Odvážime si hladkú múku, pridáme kvások, nastrúhame tuk na pečenie a vypracujeme cesto. Cesto hneď spracovávame.

    Nekysnutý jablkový závin (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozdelíme na dve polovice, rozvaľkáme a natrieme strúhanými jablkami. Tie posypeme škoricou a vanilkový cukrom. Hrozienka som zabudla dať.

    Nekysnutý jablkový závin (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Záviny zvinieme, pozrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť (35 minút na 180 °C).

    Nekysnutý jablkový závin (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené necháme vychladnúť.

    Nekysnutý jablkový závin (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakrájame na kúsky, posypeme práškovým cukrom a ponúkneme rodinu.

    Nekysnutý jablkový závin (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia