Mandľové rožteky fotorecept
Foto: olinecka
Výborné pohostenie, ktoré poteší hoci aj na sviatky.
24-25 ks
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
18-20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Múku a práškový cukor preosejeme do misy. K nim na strúhadle nastrúhame studený Palmarin alebo maslo, pridáme žĺtok, škrob, mandľovú múku a vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme do chladničky stuhnúť.
-
3
Odležané cesto preložíme na pomúčenú pracovnú.
-
4
Z cesta vytvoríme šúľok, z ktorého odoberáme kúsky a tvarujeme rožteky.
-
5
Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme naň rožteky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 18-20 minút.
-
6
Po upečení sú z vrchu svetlé zo spodu zlatisté. Po miernom vychladnutí rožteky obalíme v zmesi práškového a vanilínového cukru. Dobrú chuť.
Ďakujem krásne za príjemný komentár,ktorý potešil som rada, že sa recept páči.