Kráľovské rezy s kyslou smotanou
Foto: valina
Jednoduché rezy, ktoré chutia každému.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
1 bal. |
|
150 g |
|
250 g |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
(alebo sušienky) |
|
Plnka: | |
4 ks |
|
200 ml |
|
3 bal. |
|
1 bal. |
|
1,5 PL (Maizena) |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto spolu na doske zmiesime na hladké cesto. Vypracované cesto rozdelíme na dve časti, každú zabalíme do potravinárskej fólie a dáme stuhnúť do mrazničky na 20 až 30 minút.
- 2
Jednu časť cesta vyberieme. Plech (35x25 cm) vymastíme olejom Cesto vyvaľkáme, vložíme do plechu a malým valčekom alebo prstami cesto na plechu roztlačíme, okraje vytiahneme aj na boky plechu, aby plnka nevytekala. Na pripravený plát nastrúhame piškóty alebo sušienky, aby sa cesto pod plnkou nepremočilo.
- 3
Pripravíme si plnku: Kyslú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom, pudingovým práškom a Maizenou. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh a jemne vmiešame do smotanovej zmesi. Plnku nalejeme na pripravené cesto na plechu.
- 4
Z mrazničky vyberieme druhé cesto a rovnomerne nastrúhame na plnku. Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry, pečieme pri teplote 180 °C 35 minút. Dobrú chuť
Tiež smotanový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Prepáč,Valika,vidím rozmer plechu:-)
varecha.pravda.sk/recepty/kralovsky-kolac/21685-recept.ht...
strúhaný vrch je skôr hotový🙂
Koláčik je výborný, lahodný. Suroviny som si prispôsobila na menšiu formu. Možno, nabudúce ešte urobím menej cesta, hlavne na spodok.
( ale to už je len moje uvažovanie 😜 )
Ďakujem za super recept.