Londýnske orechové rezy
Foto: tatianka2008
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
400 g |
|
250 g |
|
140 g |
|
5 ks |
|
1 bal. |
|
Orechová pena: | |
5 ks |
|
200 g |
|
200 g mleté |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
Na potretie cesta: | |
300 g |
|
Postup
-
1
Príprava cesta: Do misky si preosejeme múku (400 g), cukor (140 g), pridáme 5 žĺtkov, prášok do pečiva (1 balíček) a zmäknutý Palmarin. Vypracujeme cesto, zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky tak cca na 20-30 minút.
- 2
Orechová pena: Bielky (5 ks) vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Pridáme preosiaty cukor (200 g), vanilkový cukor (1 balíček) a jemne vmiešame mleté vlašské orechy (200 g).
- 3
Cesto vyberieme z chladničky. Položíme ho na papier na pečenie a môžeme začať rozvaľkávať pomocou valčeka podľa veľkosti plechu. Použila som plech v rozmeroch 30x40 cm. Aby sa mi cesto nelepilo na valček, použila som potravinársku fóliu, ktorá mi uľahčila vaľkanie.
- 4
Keď máme cesto rozvaľkané nanesieme na celý koláč džem a následne vylejeme orechovú penu. Môžeme na vrch pridať aj mleté orechy.
- 5
Cesto presunieme spolu s papierom na plech, ktorý dáme do rozohriatej rúry piecť na 30 minút pri teplote 180°C.
- 6
Koláč necháme vychladnúť a zúbkovým nožom pokrájame na rezy. Proste ideálny koláčik ku kávičke. Dobrú chuť.
Tiež orechový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu