Foto: gordonko
Na linecké cesto je niekoľko receptov, ja som si čo-to pozbieral a podľa seba som si spravil toto cesto...
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do misy preosejeme hladkú a polohrubú múku. Pridáme práškový cukor, dva vanilínové a premiešame. Predošlé cesto sa mi trhalo, bolo mi poradené namiesto Hery dať maslo a tak som teraz dal pokrájané 1 maslo a 1 Palmarin - boli izbovej teploty, no ak ste zabudli, môžete ho aj zamrznuté nastrúhať do cesta. Pridáme 4 celé vajcia a vypracujeme cesto, ktoré odložíme do chladničky... Mal som ho tam od večera do rána.
-
2
Odležané cesto rozvaľkáme na POCUKROVANEJ doske na hrúbku asi na 2-3 mm a povykrajujeme. Vykrojené koláčiky som prekladal na plech vystlaný papierom na pečenie. Tie zbytky cesta čo mi ostali po vykrajovaní som znovu premiešal a zasa na POCUKROVANEJ doske vyvaľkal a povykrajoval. Skvelá rada použiť na podsyp práškový cukor namiesto múky.
-
3
...a takto som naplnil 6 plechov. Piekol som na 180 °C 10 až 11 minút. Hotové som pospájal lekvárom a poprášil práškovým cukrom. Cesto nie že by bolo tvrdé, ale vďaka lekváru a krému ešte zmäklo DOBRÚ CHUŤ
Oprava "s maslom". (Mobil niekedy prepíše text a neskoro si všimnem).