Úžasné a mäkké medovníky
Foto: frommykitchendotcom
na 170 °C
Postup
-
1
Múku, cukor, kakao, sódu bikarbónu a perníkové korenie dáme do misky a premiešame. Pridáme Palmarin nakrájaný na kocky. Z týchto surovín v miske spracujeme cesto na podobu mrveničky a potom pridáme med a vajcia.
- 2
Rukou spracujeme cesto na bochník. Bude sa dosť lepiť, keďže je v ňom med. Cesto zľahka posypeme hladkou múkou, prikryjeme fóliou a necháme odstáť v chladničke 24 hodín.
- 3
Odležané cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 4-5 mm a vykrajujeme formičkami medovníky. Aby sa formičky na cesto nelepili, môžete ich najprv dať do múky, otriasť a potom vykrajovať. Medovníky ukladáme na plech vystlaný papierom a pečieme v predhriatej rúre na 170 °C asi 10-12 minút. Pozor, aby ste ich neprepiekli, lebo budú chrumkavé a nie mäkké. Po upečení ich ešte horúce jemne potrieme rozšľahaným vajíčkom. Budú krásne lesklé. Skladujem ich zatvorené v nádobe a vydržia mäkké do Vianoc.
- 4
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Klídek fešák?buďme k sebe milí?netreba nasledovať presne ingrediencie tak či tak, treba si ich urobiť podľa seba a problém je vyriešený???
Prepáč ak som bol nepríjemný ?moja babka ich robila vždy s maslom dobre voňali preto si to neviem predstaviť s umelým tukom
❤??
???
No, ak je foto pravé, tak vaša babka môže mať toľko rokov asi čo ja. Predpokladám síce že medzi socialistickým umelým tukom a terajším bude výrazný rozdiel v kvalite ale vtedy sa maslo do cesta takmer nepoužívalo - len do krémov na plnky a to z toho dôvodu že pravé maslo má veľmi nízky bod topenia a pri pečení cesto veľmi skoro priháralo. Cesto na medovníčky je dosť hrubé a boli by odspodu tmavé. Možno teraz babka dáva náhradu masla, čo sa volá napr. Masielko, ale v skutočnosti je tam viac umelého tuku ako masla. @blissoplants ja do vašich medovníčkov dám určite náhradu masla, napr. Palmarín, aby boli pekne upečené aj zo spodnej strany.