Bezlepkové medové rezy fotorecept
Foto: elisticka
Tento vynikajúci koláčik som ochutnala u kamošky a vypýtala som si recept a upravila na bezlepkovú verziu. Oplatí sa vyskúšať .
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
450 g |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
200 g |
|
2 KL |
|
4 PL |
|
70 g |
|
Plnka: | |
400 ml |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
150 g |
|
Na potretie: | |
|
|
Poleva: | |
100 g (70 %) |
|
50 g |
|
10 g |
|
Postup
-
1
Do misky dáme múku, cukor, vajcia, žĺtky, med, zmäknutý Palmarin a sódu bikarbónu a rukou vypracujeme jemné cesto.
-
2
Cesto rozdelíme na 4 diely.
-
3
Každý kus cesta vyvaľkáme na papieri na pečenie asi 1,5 cm od kraja a popicháme vidličkou. Takto si pripravíme všetky 4 cestá naraz, lebo sa pečú rýchlo.
-
4
Cesto s papierom dáme na obrátený plech alebo špeciálny plochý a pečieme na 200 °C asi 7 minút. Upečené pláty necháme na papieri.
-
5
Plnka: Uvaríme si puding z mlieka a Zlatého klasu s pridaním vanilkového cukru. Puding necháme vychladnúť. Maslo rozšľaháme s práškovým cukrom a pridáme vychladnutý puding. Začneme plniť. Na prvý plát natrieme plnku, priložíme druhý plát,
-
6
ktorý natrieme džemom. Priložíme tretí plát a natrieme plnkou.
-
7
Priložíme štvrtý plát a zákusok zaťažíme tak na pol hodinku 1 kg záťaže a dáme schladiť. Potom vrch natrieme plnkou.
-
8
Zákusok polejeme čokoládovou polevou ( čokoládu, maslo a Ceru roztopíme nad parou), necháme stuhnúť. Krájame na rezy...
Dakujem su vyborne
25x37 podla tacky som robila velkost
A dakujem :)