Oriešok muškátový

Recepty, kde je oriešok muškátový

prazdny

Uhorková omáčka s chrenom k varenému mäsu

Prílohy

Nápad na túto kombináciu sa zrodil v okamihu, keď som v chladničke objavil zabudnutý „disk“ chrenu....

prazdny

Polievka z hovädzích chvostov

Hovädzie mäso

Kosti a chvosty umyjeme, chvosty naporciujeme sekáčikom asi na 2–3 cm hrubé kusy, dáme ich do...

prazdny

Steak zo sviečkovice s gratinovanými zemiakmi

Hovädzie mäso

Gratinované zemiaky: Očistené zemiaky nakrájame na jemné plátky a dáme do pekáča. Na oleji orestujeme pokrájanú...

prazdny

Pečené vrstvené zemiaky

Bezmäsité jedlá

Jednoduchý recept na vynikajúcu prílohu k bársčomu, či na lahodnú pochúťku i bez ničoho....

prazdny

Králičia krémová polievka s knedličkami a pestom

Večera

Králičie predné umyjeme a vložíme do hrnca s očistenou koreňovou zeleninou, očistenou celou cibuľou a cesnakom. Zalejeme...

prazdny

Pečené králičie stehná s hubovo–žemľovou plnkou

Hlavné jedlá

Sušené huby namočíme. Slaninku nakrájame na malé kocky a orestujeme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku, pretlačený cesnak a...

prazdny

Plnená králičia galantínka s koňakovou omáčkou a gratinom

Hlavné jedlá

Králičí chrbát umyjeme a rozdelíme na polovice. Z oboch vyrežeme po dva plátky mäsa, ktoré naklepeme...

prazdny

Mrkvové minibábovky bez lepku

Koláče

Super šťavnatá, chutná a nadýchaná – presne taká je naša mrkvová bábovka bez lepku. Tento recept si určite zamilujete....

prazdny

Tekvicová polievka podľa Petra Vargu

Bezmäsité jedlá

Nemáte veľmi radi tekvicu? Aj šéfkuchár celebrít Peter Varga bol na tom podobne, ale presvedčil sa, že keď ju správne pripravíte, je veľmi chutná....

prazdny

Bôčik so žemľovo-slaninkovou plnkou

Bravčové mäso

Najprv pripravíme plnku: Cibuľu nakrájame, speníme na oleji, pridáme slaninu nakrájanú na kocky, pretlačený cesnak a...

prazdny

Karfiolové guľky na petržlenovej mrveničke

Bezmäsité jedlá

Karfiol nastrúhame najemno alebo pomelieme na mlynčeku, pridáme nastrúhaný parmezán, nastrúhanú mozzarellu, vajce, ...

prazdny

Plnená bôčiková roláda

Bravčové mäso

Bôčik umyjeme, usušíme. Prerežeme ho po šírke, aby vznikol plát, trochu ho môžeme...

prazdny

Varené hovädzie s tekvicovou omáčkou a farebnou knedľou

Hovädzie mäso

Hovädzie varené: Od blán očistenú falošnú sviečkovicu vložíme do hrnca so zeleninou a s koreninami a varíme...

prazdny

Hrášková polievka s tekvicovými haluškami

Bezmäsité jedlá

Toto je najobľúbenejšia polievka našich vnúčat :-)

prazdny

Mäsové guľky plnené mozzarellou

Hovädzie mäso

Mäsové guľky máme radi a pripravujem ich na rôzne spôsoby....

prazdny

Smotanové huby so špenátovými knedličkami

Bezmäsité jedlá

Na masle orestujeme pokrájanú cibuľu, neskôr pridáme posekaný cesnak a špenát, ktorý necháme zavädnúť, ...

prazdny

Domáci kečup

Bezmäsité jedlá

Tohto roku je bohatá úroda paradajok a tak som uvarila kečup.

prazdny

Kuracie stehno s hubovou plnkou

Kuracie mäso

Kuracie stehná očistíme a vykostíme hornú časť. Použijeme koreniny a stehná namarinujeme.

prazdny

Vyprážané kuracie stehná s batatovým pyré a so šalátom coleslaw

Kuracie mäso

Niečo dobré z hydinového mäsa... Mám rád takéto výzvy, kde sa fantázii medze nekladú. No a...

prazdny

Hovädzie líčka na smotane s karlovarskou knedľou

Hovädzie mäso

Líčka očistíme, umyjeme a osušíme. Mäso odblaníme a nakrájame na asi 50 g kúsky, osolíme a...

prazdny

Stamppot - národné jedlo Holandska

Národné jedlá EÚ

Holandské jedlo Stamppot je Kelový prívarok so klobáskou. V preklade tiež „zimné jedlo“, ktoré je...

prazdny

Špargľou plnený quiche

Večera

Zo surovín na cesto dôkladne vymiesime bochník a vtlačíme ho do formy na tortu alebo do pekáča.

prazdny

Špargľová polievka s kôprom a rybacími knedličkami

Večera

V menšom hrnci na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme očistenú a nakrájanú špargľu, ...

prazdny

Syrový koláč s glazovaným hroznom

Bezmäsité jedlá

Preosiatu múku zmiešame s maslom, pridáme vajce a soľ. Vypracujeme cesto a necháme v chladničke...

prazdny

Morčacie stehno na burgundský spôsob so zemiakovo-špenátovým gratinom

Hlavné jedlá

Stehná umyjeme, prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme. Opečieme ich sprudka z každej strany na oleji....

prazdny

Pečená morka plnená zmesou pečene, gaštanov a špenátu

Hlavné jedlá

Morku si pochvaľujú vo všetkých končinách sveta. Určite aj preto, že mäso obsahuje dvakrát toľko železa...

prazdny

Gnocchi tricolore podľa Richarda Sulíka

Cestoviny

Zabudnime na politiku a hádky. Pozrime sa na trojfarebné gnocchi, tak ako ich pripraví predseda...

prazdny

Sviečkovica s gaštanovou plnkou a batatmi v slaninke

Hlavné jedlá

Teľacie mäso nakrájame na plátky, vyklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme plnkou z gaštanového pyré,...

prazdny

Bezlepkové oškvarkové pagáčiky bez kysnutia

Slané chuťovky

Koľkokrát by ste si dali oškvarkové pagáčiky a nechcelo sa vám tráviť veľa času v kuchyni? Všetci...