Oriešok muškátový

Oriešok muškátový ako ingrediencia v receptoch:

  • Bezlepkové zemiakové halušky (fotorecept)

    Bezlepkové zemiakové halušky (fotorecept)

    Mnohokrát ste nám napísali, že sa vám k tým sladkým receptom občas zažiada niečo slané. Múčne večere alebo obedy sú u nás veľmi obľúbené. Preto sme sa pohrali s jedným receptom z Talianska a preonáčili sme...

  • Polievka z karfiolu s parmezánovou bagetkou
  • Zemiakové šúľance so šípkovou omáčkou k sviečkovici

    Zemiakové šúľance so šípkovou omáčkou k sviečkovici

    Očistenú jeleniu sviečkovicu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a sprudka opečieme na olivovom oleji z oboch strán. Na panvicu pridáme rozmarín a cesnak, vložíme do rúry rozpálenej na 180 °C na 6 minút dopiecť.

  • Tortičky Christmas

    Tortičky Christmas

    Kandizované ovocie a lieskové oriešky nadrobno nasekáme.

  • Recept bez obrázku

    Pravá bavorská knedľa

    Bavorská, a takmer totožná rakúska žemľová knedľa sa hodí aj na vianočný stôl. K pečenému mäsu, ku kačke, paprikášu, segedínu. a absolútna špička - ku kuriatkam na smotane, ale dobré sú...

  • Spekulatius koláčiky s citrónovou polevou (fotorecept)

    Spekulatius koláčiky s citrónovou polevou (fotorecept)

    Tak tieto koláčiky som robila po prvý raz. Ich úžasná vôňa a chuť, ktorej sa nedá odolať. Voňa je ešte vždy v kuchyni.

  • Recept bez obrázku

    Kubánsky sendvič (Sandwich by Cuba)

    Populárny sendvič, ktorý ma neprekonateľnú chuť.

  • Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept)

    Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept)

    Dnešný nedeľný obed z vykosteného morčacieho stehna na kyslej kapuste s vínom.

  • Čokoládovo-tekvicové mramorové rezy

    Čokoládovo-tekvicové mramorové rezy

    Tieto čokoládovo-tekvicové cheesecake rezy sú sezónne, krémovité a šťavnaté s bohatým množstvom horkej čokolády a tekvicovým smotanovým krémom. Pšeničná múka je čiastočne nahradená bezlepkovým rohovníkom a žltá farba zvýraznená kurkumou.

  • Kurča na bielom víne

    Kurča na bielom víne

    Vyskúšajte flambované kuracie mäsko s francúzskym koňakom a smotanovou omáčkou a jeho dokonalé spojenie s hubami.

  • Ovčie rebro s tekvicovou penou

    Ovčie rebro s tekvicovou penou

    Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín.

  • Plnené kuriatko so slaninovými knedličkami

    Plnené kuriatko so slaninovými knedličkami

    Najskôr pripravíme kurčatá, ktoré umyjeme, osolíme, okoreníme a rozkrojíme na polovice. Pripravíme plnku – hriankový chlieb nakrájame na malé kocky a dáme do misy, šalotku nakrájame nadrobno a speníme na rozohriatom masle, pridáme popučený cesnak, nakrájaný špenát a...

  • Mletý „butterschnitzel“ s kašou

    Mletý „butterschnitzel“ s kašou

    Mleté teľacie mäso vložíme do vhodnej nádoby, vyklepneme vajíčka, rozdrobíme pečivo a zalejeme mliekom. Osolíme, okoreníme a dobre spolu premiešame, dochutíme muškátovým orieškom a vytvarujeme hrubšie placky. Pečieme na masle z každej strany. Ak by...

  • Tekvica so žemľovou knedľou

    Tekvica so žemľovou knedľou

    Pečivo nakrájame na kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno a na masle opečieme. Primiešame k pečivu spolu s vaječným žĺtkom a mliekom. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý zapracujeme do žemľovej zmesi spolu so soľou a s korením.

  • Marhuľový kobler s marhuľovou zmrzlinou

    Marhuľový kobler s marhuľovou zmrzlinou

    Kobler je jednoduchý pečený dezert populárny vo Veľkej Británii a Spojených štátoch, ktoré sa skladá z ovocia naloženého do veľkej formy a pokryté chrumkavým cestom. My sme pripravili túto rýchlu sezónnu lahôdku s marhuľami a s...

  • Cibuľový koláč / Quiche aux Oignons

    Cibuľový koláč / Quiche aux Oignons

    Tento koláč je veľmi chutný a sýty :) Recept je z knižky Umenie francúzskej kuchyne.

  • Bravčový kebab so šalviou (fotorecept)

    Bravčový kebab so šalviou (fotorecept)

    Do misy dáme všetky suroviny na kebab a dobre premiešame. Zo zmesi tvarujeme guľky s priemerom 4 – 5 cm a odložíme do chladničky na 30 minút.

  • Hrášková polievka takmer RAW

    Hrášková polievka takmer RAW

    Osviežujúca RAW polievka s teplou prílohou, hotová za desať minút po príchode z práce, navyše Vám dobije baterky.

  • Pečená repa so zemiakmi a quinoou

    Pečená repa so zemiakmi a quinoou

    Chutné, ľahké jedlo...

  • Bryndzou gratinovaná zelenina

    Bryndzou gratinovaná zelenina

    Cudzinci spoznávajú Slovensko cez bryndzové halušky. Ikonickej lahôdke sme však dlžní väčší priestor. Dajú sa s ňou tvoriť originálne raňajky, chuťovky, polievky, hlavné jedlá i delikatesy zážitkovej gastronómie.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist