Oriešok muškátový

Oriešok muškátový ako ingrediencia v receptoch:

  • Vyprážané kuracie stehná s batatovým pyré a so šalátom coleslaw

    Vyprážané kuracie stehná s batatovým pyré a so šalátom coleslaw

    Niečo dobré z hydinového mäsa... Mám rád takéto výzvy, kde sa fantázii medze nekladú. No a práve kuracina, kačacina, husacina, mäso z perličky, prepelice či morky sa dajú pripraviť na desiatky spôsobov. Mojou hlavnou inšpiráciou...

  • Bavorská kapusta so zemiakovými šúľkami

    Bavorská kapusta so zemiakovými šúľkami

    Rýchla, ľahká večera alebo obed aj pre vegetariánov.

  • Hovädzie líčka na smotane s karlovarskou knedľou

    Hovädzie líčka na smotane s karlovarskou knedľou

    Líčka očistíme, umyjeme a osušíme. Mäso odblaníme a nakrájame na asi 50 g kúsky, osolíme a na oleji prudko opečieme zo všetkých strán, aby sa mäso zvonku uzavrelo, ale vnútri zostalo šťavnaté.

  • Hrášková hokaido polievka

    Hrášková hokaido polievka

    Máte klímu v kancelárii? Zimia vás kolegovia? Týždeň už bojujem s nádchou z klímy a chodia mi po rozume samé zázvorové a cesnakové polievky. Jedna kolegyňka dáva do polievok miesto cestovín surovú zeleninku - krásne nastrúhanú na špirálky...

  • Bravčové stehno s lečom v pomalom hrnci a karfiolový prívarok

    Bravčové stehno s lečom v pomalom hrnci a karfiolový prívarok

    Mám veľmi rád mäso s lečom v pomalom hrnci. Dáte do hrnca a robí sa to samé. Po 4 hodinách to bolo mäkké. Veľmi dobrý je k tomu karfiolový prívarok. Je to zdravé a...

  • Stamppot - národné jedlo Holandska (videorecept)

    Stamppot - národné jedlo Holandska (videorecept)

    Holandské jedlo Stamppot je Kelový prívarok so klobáskou. V preklade tiež „zimné jedlo“, ktoré je ideálne na studené večery. Prvá zmienka pochádza z roku 1600, keď sa ním farmári vedeli zasýtiť rýchlo a lacno.

  • Špargľou plnený quiche

    Špargľou plnený quiche

    Zo surovín na cesto dôkladne vymiesime bochník a vtlačíme ho do formy na tortu alebo do pekáča.

  • Špargľová polievka s kôprom a rybacími knedličkami

    Špargľová polievka s kôprom a rybacími knedličkami

    V menšom hrnci na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme očistenú a nakrájanú špargľu, krátko orestujeme. Pridáme soľ a korenie. Zalejeme vodou alebo pre intenzívnejšiu chuť vývarom. Polievku varíme 15 – 20 minút na miernom ohni....

  • Zapečené bešamelovo-syrové cestoviny (fotorecept)

    Zapečené bešamelovo-syrové cestoviny (fotorecept)

    Inšpirácia alebo skôr pripomenutie na rýchle, super jednoduché a veľmi chutné cestoviny :-)

  • Syrový koláč s glazovaným hroznom

    Syrový koláč s glazovaným hroznom

    Preosiatu múku zmiešame s maslom, pridáme vajce a soľ. Vypracujeme cesto a necháme v chladničke postáť.

  • Moje velikonoční nádivka

    Moje velikonoční nádivka

    Rohlíky nakrájíme, přidáme mléko a promícháme, přidáme žloutky, nakrájené maso a cibulku, koření, sůl, mletý muškátový oříšek, rozehřáté máslo, posekanou spařenou kopřivu a nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků.

  • Slaný kiš

    Slaný kiš

    Prvý jarný deň sa nám zachcelo koláčik... no nie klasicky sladký, ale slaný. Vhodný na večeru, napríklad. Veľmi chutný. Na tomto recepte je úžasné to, že suroviny do plnky si môžte...

  • Morčacie stehno na burgundský spôsob so zemiakovo-špenátovým gratinom

    Morčacie stehno na burgundský spôsob so zemiakovo-špenátovým gratinom

    Stehná umyjeme, prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme. Opečieme ich sprudka z každej strany na oleji. Stehná vyberieme a na oleji orestujeme pokrájanú zeleninu a cibuľu. Pridáme slivkový lekvár, rozmarín, bobkový list a zalejeme vínom a...

  • Pečená morka plnená zmesou pečene, gaštanov a špenátu

    Pečená morka plnená zmesou pečene, gaštanov a špenátu

    Morku si pochvaľujú vo všetkých končinách sveta. Určite aj preto, že mäso obsahuje dvakrát toľko železa ako kuracina, ale pritom málo tuku. Je ľahko stráviteľné, čo sa dnes cení nad zlato. Navyše z jednej morky pripravíme...

  • Gnocchi tricolore podľa Richarda Sulíka (videorecept)

    Gnocchi tricolore podľa Richarda Sulíka (videorecept)

    Zabudnime na politiku a hádky. Pozrime sa na trojfarebné gnocchi, tak ako ich pripraví predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík. Gnocchi sú niečo ako naše halušky, len na ich prípravu sa používajú varené zemiaky....

  • Sviečkovica s gaštanovou plnkou a batatmi v slaninke

    Sviečkovica s gaštanovou plnkou a batatmi v slaninke

    Teľacie mäso nakrájame na plátky, vyklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme plnkou z gaštanového pyré, ktoré sme zmiešali s opečenou slaninkou, muškátovým orieškom a vajcom. Zavinieme, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpustíme olej s...

  • Hustá zeleninová polievka s krupicovými haluškami (fotorecept)

    Hustá zeleninová polievka s krupicovými haluškami (fotorecept)

    Polievka je plná vitamínov, minerálov, ale hlavne vlákniny, ktorá je pre chudnutie a správne fungovanie telesných pochodov veľmi dôležitá. Táto polievka Vás zasýti a zároveň dodá mnoho prospešných látok bez zbytočného zahusťovania múkou. Zeleninu...

  • Slávnostný obed - Kuracie prsia plnené syrom a špenátom v lístkovom ceste

    Slávnostný obed - Kuracie prsia plnené syrom a špenátom v lístkovom ceste

    Toto jedlo sa perfektne hodí na každú rodinnú oslavu. Či už pripravujete nedeľný obed alebo svadobnú hostinu, toto jedlo si určite zamilujete. :-)

  • Chrenový šalát s bandurkami

    Chrenový šalát s bandurkami

    Už som dávno nepridala zložitý a komplikovaný recept. Asi kvôli splnu ma dnes spánok obchádzal, tak som vymyslela tento.

  • Květák zapečený v sýrovém bešamelu

    Květák zapečený v sýrovém bešamelu

    Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě povaříme do poloměkka. Rozložíme ho do zapékacích misek, přidáme nadrobno nakrájené uzené maso nebo šunku, nakrájenou kapii, nasekanou zelenou část jarní cibulky a petrželku. Vše osolíme...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist