Olej olivový

Olej olivový ako ingrediencia v receptoch:

  • Domáce cestoviny s mäsovo-mrkvovou plnkou

    Domáce cestoviny s mäsovo-mrkvovou plnkou

    Najskôr pripravíme plnku. Na panvici na oleji urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú mrkvu, pretlačený cesnak a mäso. Asi tri minúty opekáme, až kým sa mäso nezatiahne. Podlejeme bielym vínom, dochutíme soľou, mletým čiernym korením, nakrájanou...

  • Tvarohové guľky so špenátom v paradajkovo-fazuľovom ragú

    Tvarohové guľky so špenátom v paradajkovo-fazuľovom ragú

    Tvarohové guľky: Najskôr premiešame baby špenát, tvaroh, vajcia, parmezán, múku, soľ a korenie. Z cesta vytvoríme guľky veľkosti orechov a odkladáme ich na pomúčenú tácku.

  • Domáce rezance s kačacinou a so šalviou
  • Letný šalát z uhorky s jogurtom

    Letný šalát z uhorky s jogurtom

    Skvelá letná osviežujúca večera za pár minút...

  • Kuracie stehná na dubákoch (fotorecept)

    Kuracie stehná na dubákoch (fotorecept)

    … alias „Neha milujúcej ženy”! Variant na horné kuracie stehná bez kože a kostí, z našej slovenskej kuchyne v Peorii. … a prečo aj ten romantický názov? Nuž ako pozorný žiak svojej krásnej a zároveň šikovnej pani...

  • Brzlík v mede s listovo-jahodovým šalátom a tortillou
  • Zemiaky s opečenou cibuľou a jarnou cibuľkou

    Zemiaky s opečenou cibuľou a jarnou cibuľkou

    Tieto zemiaky som jedla cez víkend v Košiciach na Gurmánfeste ako prílohu ku morčaciemu steaku. Veľmi mi chutili, preto som vymámila od kuchára recept a dnes som ho vyskúšala na obed - mne stačili aj samotné, ...

  • Olej z rýmovníka (nádchovníka) (fotorecept)

    Olej z rýmovníka (nádchovníka) (fotorecept)

    Po veľmi dobrých osobných skúsenostiach s touto bylinkou som sa rozhodla aj pre iný variant. Práve teraz, keď sa slniečko na nás veselo usmieva... až do veľmi červena. Tento olej má silné účinky práve na...

  • Listový šalát s jahodami, kozím syrom a so šunkovým chipsom

    Listový šalát s jahodami, kozím syrom a so šunkovým chipsom

    Na prvé slovenské jarné ovocie sa všetci tešia. My kuchári o to viac, že nádherná farba, nežná vôňa a zaujímavý tvar ho predurčujú aj do zážitkovej gastronómie. Jahoda už dávno kraľuje sladkej kuchyni – v penách, krémoch, zmrzlinách...

  • Sladká pizza

    Sladká pizza

    Do misy dame muku. Spravime jamku, do ktorej vlejeme trocha vlazneho mlieka. Pridame rozdrvene drozdie s cukrom a nechame spravit kvasok. Potom vypracujeme cesto, do ktoreho pridame zbytok mlieka, sol a olej. Nechame...

  • Baby cvikla s kuracími pečienkami

    Baby cvikla s kuracími pečienkami

    Pretrhali sme cviklu a keďže ešte čakáme na nové zemiaky z vlastnej úrody, aby sme ju s nimi mohli piecť, vymyslela som tento rýchly recept.

  • Ryžové homôľky s mozzarellou na paradajkovej salse

    Ryžové homôľky s mozzarellou na paradajkovej salse

    Maslo zohrejeme v hrnci, pridáme ryžu a trocha orestujeme. Postupne pridávame zeleninový vývar a na miernom ohni stále miešame. Keď ryža spotrebuje všetok vývar, pridáme nastrúhaný parmezán a necháme ryžu mierne vychladnúť. Pridáme vajce, soľ a korenie.

  • Ihly s kuracinkou a so zeleninou

    Ihly s kuracinkou a so zeleninou

    Kuracie mäso nakrájame na kocky, potrieme olivovým olejom, pridáme soľ, korenie a čerstvý tymian. Cuketu a papriku umyjeme, očistíme a nakrá- jame na plátky.

  • Torta z cestovín a bolonskej plnky
  • Trojmäsové gigant gule v arrabbiata-marinara omáčke (fotorecept)

    Trojmäsové gigant gule v arrabbiata-marinara omáčke (fotorecept)

    Veľa vody pretieklo v našich tokoch. Niekedy okolo roku 1975 som v Brne vyhral jednu z kategórií malých javiskových foriem, s prednesom vlastnej paródie na množstvo variantov rcp mletého mäsa v zariadeniach verejného stravovania. Nuž a...

  • Kuracie supreme plnené pažítkovou ricottou
  • Cestoviny aglio e olio po mojom (videorecept)

    Cestoviny aglio e olio po mojom (videorecept)

    Dáme si uvariť špagety. Do voku alebo hlbšej panvice pridáme olej, na plátky pokrájaný cesnak a orestujeme do zlatista. Pridáme pokrájané sušené paradajky a restujeme 3 minúty. Pridáme uvarené scedené špagety, osolíme, okoreníme...

  • Kuracie prsia so slivkami na fazuľovom pyré

    Kuracie prsia so slivkami na fazuľovom pyré

    Sušené slivky posekáme, namočíme do sherry a necháme nasiaknuť. Na panvici orestujeme pokrájanú slaninu spolu s cibuľou. Pridáme nasiaknuté slivky. Kuracie prsia narežeme a naplníme slivkovou náplňou. Osolíme, okoreníme, opečieme na panvici s olejom, prihodíme tymian a...

  • Kuracie toliare s cviklovým čatní

    Kuracie toliare s cviklovým čatní

    Kuracina je zázračné mäsko. Ľahko stráviteľné, cenovo dostupné a „bleskové". Dá sa doplniť storakými prílohami, dochutiť vždy inými bylinkami a spracovať akoukoľvek kuchynskou technológiou. S minimálnou námahou vie aj začiatočník dosiahnuť maximálny výsledok. Len nech nezabudne uprednostniť kvalitu pred nízkou...

  • Teplý šalát s mangoldom a šošovicou (fotorecept)

    Teplý šalát s mangoldom a šošovicou (fotorecept)

    Toto je jeden z tých jednoduchých receptov, že keď ho vidíte si poviete : no že ma to teda nenapadlo. Veru tak. Chutný, zdravý a žiadna veda.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist