Olej olivový

Olej olivový ako ingrediencia v receptoch:

  • Tekvicové cestoviny s údenou bryndzou
  • Pečené kuracie stehná so zeleninou (videorecept)

    Pečené kuracie stehná so zeleninou (videorecept)

    Pečené kuracie stehná - to je overená klasika. Čo tak podávať ich trochu iným spôsobom - napríklad zapečené so zeleninou? Vyskúšajte tento rýchly a chutný recept so zeleninovou zmesou pod masíčko Znojmia od Hamé.

  • Kačacia pečeň na pikantných marhuliach

    Kačacia pečeň na pikantných marhuliach

    Ryby z Dunaja, zverina z malokarpatských lesov, hydina a plody zeme z juhu, k tomu zvyklosti z panských dvorov monarchie a od obchodníkov, čo pricestovali aj z ďalekých končín. Z toho všetkého sa zrodila prešporská hostina.

  • Šalát s jogurtom ako predjedlo

    Šalát s jogurtom ako predjedlo

    Mali sme v záhrade niekoľko druhov šalátov, ktoré v teplých dňoch živorili, ale v poslednom daždivom počasí ožili a rastú ozaj ako z vody.

  • Pizza torta (fotorecept)

    Pizza torta (fotorecept)

    Občas je zmena dobrá. Najmä keď sa chystáte niekam, kde viete, že už jedna ultra sladká torta bude, prípadne, že oslávenec sladkú tortu nechce / nemôže. Tento prípad sme mali my a napadlo...

  • Dip z pečeného karfiolu a bielej fazule (fotorecept)

    Dip z pečeného karfiolu a bielej fazule (fotorecept)

    Toto je zdravšia alternatíva k často podávaným syrovým dipom servírovaných na rôznych stretnutiach.

  • Bylinkové krutóny s cesnakom a so syrom (fotorecept)

    Bylinkové krutóny s cesnakom a so syrom (fotorecept)

    Zostal mi starší chlieb, a tak som ho takto zúžitkoval.

  • Vyprážané „ružičky“ s cesnakovým tvarohom
  • Zapečená cuketa s tekvicou hokkaido

    Zapečená cuketa s tekvicou hokkaido

    Rýchle jednoduché zdravé a pomerne lacné jedlo keďže začína jeseň, tekvice je dosť všade.

  • Tuniakový burger

    Tuniakový burger

    V tuniakových hamburgeroch nájdete stredomorský pôžitok s príchuťou dovolenky.

  • Quinoový šalát s maslovou rybou (fotorecept)

    Quinoový šalát s maslovou rybou (fotorecept)

    Zrnká quinoy pred tepelnou úpravou namočíme na niekoľko hodín do vody. Varíme ich na miernou ohni asi 15 až 20 minút, jeden a pol hrnčeka vody na jeden hrnček quinoy. Zeleninový vývar necháme zovrieť, potom ho osolíme.

  • Talianske kuracie rizoto

    Talianske kuracie rizoto

    Talianske krémové rizoto z ryže arborio, pripravené na víne s Podravkou grill classic, môžete podávať len s úsmevom a dobrou náladou. Tá predsa k Taliansku patrí!

  • Rizoto s plodmi mora

    Rizoto s plodmi mora

    Šalotku opražíme na oleji. Pridáme tymian a ryžu arborio. Ryžu potom pražíme ešte asi 7 minút. Pridáme biele víno, necháme ho odpariť a zmes podľa potreby osolíme a podlejeme vriacim zeleninovým vývarom. Ryžu nevaríme úplne domäkka.

  • Quiche s morskými plodmi

    Quiche s morskými plodmi

    Cesto: Múku vymiešame so soľou, vajcom a maslom. Do hotového cesta pridáme kypriaci prášok a vložíme ho do chladničky asi na 30 minút. Počas chladenia cesta pripravíme morské plody, ktoré na oleji opražíme na šalotke, cesnaku a...

  • Mediteránska rapsódia

    Mediteránska rapsódia

    Špagety s paradajkovo-tuniakovou omáčkou posypané nastrúhaným ovčím syrom ozdobte lístkami bazalky a vychutnávajte si stredomorskú chuť.

  • Palacinkové lasagne

    Palacinkové lasagne

    Skúšali ste už nahradiť tradičné cestoviny lasagne za palacinky? Ak nie, máme pre vás recept, ako na to. S mletým mäsom a so zeleninou Znojmia "pod masíčko" od Hamé vykúzlite palacinkové lasagne ľavou zadnou.

  • Aljašská treska so zázvorom

    Aljašská treska so zázvorom

    Toto bude skôr úvod. Nie som profesionálny kuchár a varím pretože ma to teší a zároveň relaxujem a snažím sa dodržať neslanú diétu. Je to stránka o receptoch preto ju navštevujem. Ale zarazilo ma, že do...

  • Cesnaková polievka/Aïgo bouïdo

    Cesnaková polievka/Aïgo bouïdo

    Nejde o polievku typickej cesnakovej chuti. Takže ak hľadáte chuť cesnačky, alebo sa chystáte po stopách grófa Draculu, tento recept obíďte :) Ak však hľadáte novú chuť z minima ingrediencií, zablúdili ste správne. Vcelku...

  • Šalát z ruských sardiniek - originál (fotorecept)

    Šalát z ruských sardiniek - originál (fotorecept)

    Tento recept mám druhej polovice zemegule. Poslala mi ho jedna Varecháčka (nechce byť menovaná), za ktorý jej ďakujem. Je veľmi dobrý jednoduchý.

  • Letný mišmaš

    Letný mišmaš

    Tento rok nás zaskočil. Máme nadúrodu zdravých paradajok, cukiet i ačkokčí. A pretože nikto netrval na mäsitom základe, tak som sa spontánne rozhodla pre tento variant.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist