Olej olivový

Olej olivový ako ingrediencia v receptoch:

  • Lososový tatarák

    Lososový tatarák

    Údeného lososa nakrájame, alebo rozmixujeme, alebo naškrabeme s čerstvým lososom. Pridáme cibuľu nakrájanú najemno, horčice, nasekané kapary, kôpor, limetkovú šťavu, čierne korenie, soľ a olivový olej. Všetko dobre zamiešame....

  • Purpurový „gravalax" s chrenovou penou

    Purpurový „gravalax" s chrenovou penou

    Z citróna a pomaranča nastrúhame kôru a odšťavíme, zamiešame s korením a nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou. Rovnomerne rozdelíme do dvoch misiek. V jednej miske rozmiešame zmes so soľou, olivovým olejom, vložíme lososa a necháme odstáť cez noc....

  • Losos s pak choi
  • Zapekané plnené šampiňóny portobello (fotorecept)

    Zapekané plnené šampiňóny portobello (fotorecept)

    Veľké krémové steakové šampiňóny, plnené červenou paprikou a syrom so zeleným korením, sa môžu hodiť nielen ako predjedlo, ale aj ako večera...

  • Rukolový šalát so sušenou šunkou a s marinovanými slivkami

    Rukolový šalát so sušenou šunkou a s marinovanými slivkami

    Láska ide cez žalúdok a počas sviatku zamilovaných to platí dvojnásobne. Jedlo vtedy povýšme nielen na zážitok kulinársky, ale aj na prostriedok, ktorý vyjadruje vzťah, sympatie, úctu, priateľstvo. A na mrkvu, figy, čokoládu, plody...

  • Losos so špargľou podľa Thomasa Puskailera (videorecept)

    Losos so špargľou podľa Thomasa Puskailera (videorecept)

    Slovenský spevák Thomas Puskailer uvarí v našom štúdiu TV Varecha recept, ktorý má od mamy svojej manželky Abbie - Losos so špargľou a kôprovo-citrónovou omáčkou.

  • Plnená tekvica s tofu

    Plnená tekvica s tofu

    Tekvicu umyjeme osušíme, prerežeme na polovice a vyberieme jadierka. Ak máme sušené huby, vopred ich namočíme.

  • Súťaž s TV Varecha
  • Pečený baklažán s cibuľovým pyré (fotorecept)

    Pečený baklažán s cibuľovým pyré (fotorecept)

    Baklažán umyjeme, zbavíme stopky, prekrojíme na polovicu, stred narežeme a nasolíme. Necháme postáť asi 15 minút, kým nezačne púšťať vodu. Potom polovičky okoreníme, naolejujeme, posypeme plátkami cesnaku a zabalíme so stopkami z ligurčeka do...

  • Obložený cesnakový sendvič s karamelizovanou cibuľou

    Obložený cesnakový sendvič s karamelizovanou cibuľou

    Najskôr pripravíme kvások na sendvič tak, že zmiešame droždie, 150 ml vody, cukor s troškou múky a necháme nakysnúť. Medzitým olúpeme a pretlačíme cesnak, ktorý pridáme do múky. Keď je kvások nakysnutý, všetky suroviny dobre vymiesime a necháme...

  • Tofu sviečková na smotane

    Tofu sviečková na smotane

    Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, nastrúhanú zeleninu, zalejeme vodou, pridáme koreniny, bobkový list a dusíme, pokým zelenina nezmäkne.

  • Vyprážané sardely s cibuľou a cesnakovou omáčkou aioli

    Vyprážané sardely s cibuľou a cesnakovou omáčkou aioli

    Sardely umyjeme, osušíme, vyberieme prípadné kosti a osolíme. Obalíme ich v múke, bielku a zľahka v panko strúhanke.

  • Lievance s tofu a avokádom

    Lievance s tofu a avokádom

    Strapec cherry paradajok pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 10 minút.

  • Vyprážaný osúch s cesnakovým dipom

    Vyprážaný osúch s cesnakovým dipom

    Najprv pripravíme kvások na osúchy tak, že zmiešame 3 lyžice múky s cukrom, 100 ml vlažného mlieka, droždím a necháme nakysnúť. Potom zmiesime so zvyškom surovín tak, aby sa cesto odlepovalo od nádoby, a necháme vykysnúť....

  • Rizoto z červenej ryže (fotorecept)

    Rizoto z červenej ryže (fotorecept)

    Červená ryža je nutrične veľmi bohatá. Keďže nebola zbavená šupiek, ani leštením pripravená o povrchovú vrstvu, obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov a ďalších cenných látok. Červená ryža je dobrým zdrojom bielkovín, sacharidov i...

  • Salát z červené řepy s vlašskými ořechy

    Salát z červené řepy s vlašskými ořechy

    Řepu nakrájíme, přidáme nasekané ořechy. Do misky vyklopíme jogurt nebo smetanu, přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek, šťávu z citronu, najemno nasekanou petrželku, trochu cukru a pár kapek oleje. Promícháme a...

  • Pohánkové ravioly s ricottou a so špenátom

    Pohánkové ravioly s ricottou a so špenátom

    Špenát necháme rozmraziť, vyžmýkame z neho prebytočnú vodu a zmiešame spolu s ostatnými ingredienciami na náplň.

  • Pečená zelenina s cícerom a so špenátom

    Pečená zelenina s cícerom a so špenátom

    Cícer deň vopred namočíme a potom uvaríme podľa návodu.

  • Rizoto s kuracím mäsom, mrkvou a so šampiňónmi

    Rizoto s kuracím mäsom, mrkvou a so šampiňónmi

    Očistený cesnak nakrájame nadrobno, cibuľku umyjeme a krájame na kolieska, mrkvu nastrúhame na hrubšie rezance, umyté očistené stehná si nakrájame na drobné kúsky, ako aj šampiňóny. Odložíme si pár väčších kúskov mäsa, ktoré...

  • Bravčová panenka na zelenom korení s tymianom (fotorecept)

    Bravčová panenka na zelenom korení s tymianom (fotorecept)

    Jednoduchý recept na chutnú a šťavnatú bravčovú panenku

  • Zapekaný plnený baklažán

    Zapekaný plnený baklažán

    Aj keď je sezóna baklažánov dávno za nami, dnes si túto lahôdku so sladko-korenistou príchuťou môžeme dopriať aj v zime. Veď baklažán je dostupný aj v týchto zimných mesiacoch. Je zdravý, nízkokalorický a dá sa...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist