Baklažán plnený ryžovou zmesou
Baklažány plnené ryžou predstavujú jeden z klenotov všestrannej a zdravej kuchyne, ktorý sa dokáže prispôsobiť širokej škále chutí a stravovacích preferencií. Toto Zobraziť celý popisBaklažány plnené ryžou predstavujú jeden z klenotov všestrannej a zdravej kuchyne, ktorý sa dokáže prispôsobiť širokej škále chutí a stravovacích preferencií. Toto jedlo dokáže premeniť obyčajnú večeru na luxusný gastronomický zážitok. Jeho chameleónska povaha umožňuje plnenie rôznymi ingredienciami, od ryže až po mäso a ryby. Ideálny recept s ryžou SOS Classic.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Začnite umytím baklažánov a ich pozdĺžnym prekrojením na polovicu. Ostrým nožom urobte do dužiny baklažánov diagonálne rezy, čím vytvoríte diamantový vzor. To im nielen pomôže rovnomerne sa upiecť, ale tiež umožní lepšie preniknúť chutiam.
- 2
Polovice baklažánu posypte soľou a pokvapkajte olejom. Baklažány poukladajte na plech na pečenie a pečte pri teplote 180 °C približne 20 minút. Nechajte vychladnúť.
- 3
Ryžu uvarte podľa návodu na obale.
- 4
Baklažány vydabte a dužinu odložte bokom.
- 5
Na rozpálenej panvici orestujte nasekanú cibuľu a červenú papriku so štipkou soli. Potom pridajte drvené paradajky a dužinu z baklažánu. Povarte 5 minút a pridajte scedeného tuaniaka a nastrúhané uvarené vajce spolu s uvarenou ryžou. Štipka oregana dodá omáčke výraznú stredomorskú arómu.
- 6
Touto zmesou naplňte vydlabané baklažány a posypte ich strúhaným syrom.
- 7
Baklažány vložte ešte na 5 minút to teplovzdušnej rúry a nechajte zapiecť. Podávajte teplé.
Tiež plnený baklažán:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu