Plnený baklažán
Plnený baklažán

Baklažán plnený ryžovou zmesou

ryzasos - fotkaRyža SOS, včera 18:00. Komerčný recept.
Baklažán plnený ryžovou zmesou
Foto: ryzasos

Baklažány plnené ryžou predstavujú jeden z klenotov všestrannej a zdravej kuchyne, ktorý sa dokáže prispôsobiť širokej škále chutí a stravovacích preferencií. Toto Zobraziť celý popisBaklažány plnené ryžou predstavujú jeden z klenotov všestrannej a zdravej kuchyne, ktorý sa dokáže prispôsobiť širokej škále chutí a stravovacích preferencií. Toto jedlo dokáže premeniť obyčajnú večeru na luxusný gastronomický zážitok. Jeho chameleónska povaha umožňuje plnenie rôznymi ingredienciami, od ryže až po mäso a ryby. Ideálny recept s ryžou SOS Classic.

2
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
2 ks
1 ks
1 ks
1 kozerva
1 konzerva
1 ks uvarené
 strúhaný (ľubovoľný)




Postup

  1. 1

    Začnite umytím baklažánov a ich pozdĺžnym prekrojením na polovicu. Ostrým nožom urobte do dužiny baklažánov diagonálne rezy, čím vytvoríte diamantový vzor. To im nielen pomôže rovnomerne sa upiecť, ale tiež umožní lepšie preniknúť chutiam.

  2. 2

    Polovice baklažánu posypte soľou a pokvapkajte olejom. Baklažány poukladajte na plech na pečenie a pečte pri teplote 180 °C približne 20 minút. Nechajte vychladnúť.

  3. 3

    Ryžu uvarte podľa návodu na obale.

  4. 4

    Baklažány vydabte a dužinu odložte bokom.

  5. 5

    Na rozpálenej panvici orestujte nasekanú cibuľu a červenú papriku so štipkou soli. Potom pridajte drvené paradajky a dužinu z baklažánu. Povarte 5 minút a pridajte scedeného tuaniaka a nastrúhané uvarené vajce spolu s uvarenou ryžou. Štipka oregana dodá omáčke výraznú stredomorskú arómu.

  6. 6

    Touto zmesou naplňte vydlabané baklažány a posypte ich strúhaným syrom.

  7. 7

    Baklažány vložte ešte na 5 minút to teplovzdušnej rúry a nechajte zapiecť. Podávajte teplé.

Diskusia k receptu