Cestovinový šalát
Cestovinový šalát

Cestoviny so špargľou

Paľo Sekerka
šéfkuchár, dnes 18:00
Cestoviny so špargľou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

200 g
200 g
2 PL
3 PL
2 PL
1 PL (alebo iné pesto)




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente. Scedíme ich a polejeme olivovým olejom. Za občasného miešania ich necháme vychladnúť.

  2. 2

    V panvici zohrejeme trochu olivového oleja a vložíme doň očistenú zelenú špargľu. Osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Po chvíli vlejeme asi 3 PL vody a paríme pod pokrievkou minútu, kým nebude špargľa uvarená (pichneme do nej nôž a keď sa nám ju nepodarí dvihnúť, bude hotová).

  4. 4

    Pridáme 2 PL kokosového mlieka, 1 PL pesta z medvedieho cesnaku alebo hocijakého iného pesta, aké si urobíme.

  5. 5

    Primiešame cestoviny, nasekanú jarnú cibuľku a čo najviac byliniek.

Diskusia k receptu