Cestoviny so špargľou
Paľo Sekerka
šéfkuchár, dnes 18:00
šéfkuchár, dnes 18:00

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente. Scedíme ich a polejeme olivovým olejom. Za občasného miešania ich necháme vychladnúť.
- 2
V panvici zohrejeme trochu olivového oleja a vložíme doň očistenú zelenú špargľu. Osolíme a okoreníme.
- 3
Po chvíli vlejeme asi 3 PL vody a paríme pod pokrievkou minútu, kým nebude špargľa uvarená (pichneme do nej nôž a keď sa nám ju nepodarí dvihnúť, bude hotová).
- 4
Pridáme 2 PL kokosového mlieka, 1 PL pesta z medvedieho cesnaku alebo hocijakého iného pesta, aké si urobíme.
- 5
Primiešame cestoviny, nasekanú jarnú cibuľku a čo najviac byliniek.
Tiež cestovinový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu