Kuracie na ľadovom šaláte fotorecept
Teším sa na každý recept s nepreverenou technológiou prípravy a s novým chuťovým obohatením. Pri poslednej prehliadke nám lekár nameral „vyššie čísla“ cholesterolu Zobraziť celý popisTeším sa na každý recept s nepreverenou technológiou prípravy a s novým chuťovým obohatením. Pri poslednej prehliadke nám lekár nameral „vyššie čísla“ cholesterolu a hemoglobínu A1C; mojim „veliacim kontraadmirálom“, mi bolo nariadené korigovať druh stravovania. Prvý pokus som naštartoval s kuracími stehnami bez kostí a kože, ľadovým šalátom a s červenou cibuľou. Nabudúce vynechám aj smotanu, stačí jogurt 0 % a dve vajíčka budú stačiť! Nikoho svojim rcp neznásilňujem, iba informujem ako to robím ja!
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 4-5 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 4 PL hustá | 
                                                             | 
                                                    
| 4 PL (5 %) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 4 PL strúhaný | 
                                                             | 
                                                    
| 330 g (bez kostí a kože) | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 hlávka | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks väčšia | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks väčšia | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL strúhaný | 
                                                             | 
                                                    
| Na ozdobu: | |
| (listy) | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Tak a teraz sa ide na to!
                                                     - 
                                                    2
                                                    
V mise som kuchynskou metličkou zmiešal rozbité vajíčka, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, kyslú smotanu a neochutený jogurt a potom
                                                     - 
                                                    3
                                                    
aj pokrájané kuracie stehná bez kostí a kože.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Hlávku ľadového šalátu som pokrájal asi na 20 mm plátky a rozložil ich na dno olejom pomasteného pekáča a
                                                     - 
                                                    5
                                                    
zalial vyšľahanou vajíčkovou emulziou s pokrájanými kúskami kuracích stehien, rozložil asi 5 mm plátky červenej cibule a paradajky.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Na malých slzičkách som postrúhal syr parmigiano reggiano a
                                                     - 
                                                    7
                                                    
posypal ním paradajky. Zostavu som na 45 minút vložil do rúry predhriatej na 180 °C a hotovo!
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Porcia na tanieri vyzerala, aspoň podľa mňa s mojou, chutne i zaujímavo a zajedali sme ju krajčekom ciabatty (ale dá sa i bez nej, iba tak „na sucho“!
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu