Kuracie na ľadovom šaláte fotorecept
Teším sa na každý recept s nepreverenou technológiou prípravy a s novým chuťovým obohatením. Pri poslednej prehliadke nám lekár nameral „vyššie čísla“ cholesterolu Zobraziť celý popisTeším sa na každý recept s nepreverenou technológiou prípravy a s novým chuťovým obohatením. Pri poslednej prehliadke nám lekár nameral „vyššie čísla“ cholesterolu a hemoglobínu A1C; mojim „veliacim kontraadmirálom“, mi bolo nariadené korigovať druh stravovania. Prvý pokus som naštartoval s kuracími stehnami bez kostí a kože, ľadovým šalátom a s červenou cibuľou. Nabudúce vynechám aj smotanu, stačí jogurt 0 % a dve vajíčka budú stačiť! Nikoho svojim rcp neznásilňujem, iba informujem ako to robím ja!
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
4-5 ks |
|
4 PL hustá |
|
4 PL (5 %) |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 ČL |
|
4 PL strúhaný |
|
330 g (bez kostí a kože) |
|
3 PL |
|
1 hlávka |
|
1 ks väčšia |
|
1 ks väčšia |
|
3 PL strúhaný |
|
Na ozdobu: | |
(listy) |
|
|
Postup
-
1
Tak a teraz sa ide na to!
-
2
V mise som kuchynskou metličkou zmiešal rozbité vajíčka, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, kyslú smotanu a neochutený jogurt a potom
-
3
aj pokrájané kuracie stehná bez kostí a kože.
-
4
Hlávku ľadového šalátu som pokrájal asi na 20 mm plátky a rozložil ich na dno olejom pomasteného pekáča a
-
5
zalial vyšľahanou vajíčkovou emulziou s pokrájanými kúskami kuracích stehien, rozložil asi 5 mm plátky červenej cibule a paradajky.
-
6
Na malých slzičkách som postrúhal syr parmigiano reggiano a
-
7
posypal ním paradajky. Zostavu som na 45 minút vložil do rúry predhriatej na 180 °C a hotovo!
-
8
Porcia na tanieri vyzerala, aspoň podľa mňa s mojou, chutne i zaujímavo a zajedali sme ju krajčekom ciabatty (ale dá sa i bez nej, iba tak „na sucho“!
Diskusia k receptu