Majorán

Majorán ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Kapustové závitky

    Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v osolenej vode. 8 listov oddelíme, osušíme a rebrá na plocho zrežeme.

  • Recept bez obrázku

    Zemiakovo– zeleninová polievka

    Zemiaky, zeler, mrkvu a pór očistíme a nadrobno pokrájame.

  • Recept bez obrázku

    Hubová polievka s klobásou a kyslou smotanou

    V hrnci z PL rozohriatej masti a múky pripravíme zápražku, odstavíme ju z ohňa a vmiešame do nej mletú papriku. Zalejeme vývarom, premiešame, vrátime na sporák a privedieme k varu.

  • Recept bez obrázku

    Gulášová polievka po maďarsky

    Slaninu nakrájanú nadrobno oškvaríme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, usmažíme ju dozlatista, vmiešame na malé kocky nakrájané mäso a osmažíme ho zo všetkých strán

  • Recept bez obrázku

    Cestoviny s červenou fazuľou

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Vopred namočenú fazuľu uvaríme bez soli domäkka.

  • Jelení guláš

    Jelení guláš

    Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso z diviny nakrájané na kocky, soľ, papriku, mleté korenie a majorán.

  • Recept bez obrázku

    Kotlíkový guláš

    Mäso nakrájame na rovnaké kocky. Ošúpanú cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Paradajky vložíme do vriacej vody, po chvíli ich vyberieme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Papriku nakrájame na štvorčeky.

  • Recept bez obrázku

    Steak s pikantnou hubovo–zeleninovou omáčkou

    Cesnak očistíme a pretlačíme. Dáme ho do 1, 2 l vody a necháme zovrieť. Osolíme, okoreníme a do vody naraz vsypeme kukuričnú múku. Na minime necháme prikryté bublať asi 40 minút. Z času na čas premiešame.

  • Recept bez obrázku

    Ostrá gulášová polievka

    Mäso nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cibuľu pokrájame na kolieska, cesnak pretlačíme. Ošúpeme zemiaky, očistíme papriku, umyjeme ich a oboje nakrájame na kocky.

  • Recept bez obrázku

    Držková polievka

    Preprané držky, kosti a paprčky zalejeme studenou vodou, pridáme jednu cibuľu, soľ a necháme variť minimálne 2 hodiny.

  • Recept bez obrázku

    Špajľa z mletého mäsa

    Dve cibule ošúpeme a nakrájame na kolieska, takisto aj umyté neošúpané zemiaky.

  • Recept bez obrázku

    Obličková polievka so zeleninou

    Bravčové obličky rozrežeme po dĺžke, vyrežeme z nich močové kanáliky, pokrájame na rezance, sparíme horúcou vodou a umyjeme.

  • Recept bez obrázku

    Držková polievka

    Držky dáme variť do 3 l vody. Varíme ich domäkka, spolu so špikovou kosťou, korením a bobkovým listom.

  • Recept bez obrázku

    Barania polievka s kelom

    Do studenej osolenej vody dáme variť umyté baranie mäso. Neskôr pridáme umytý pokrájaný kel, celú očistenú cibuľu, rozotrený cesnak, na kocky pokrájané umyté zemiaky a rascu.

  • Recept bez obrázku

    Francúzka nátierka (French Paté)

    Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame ju a necháme zmäknúť.

  • Recept bez obrázku

    Brokolica so syrovou omáčkou

    Do hlbšej panvice vylejeme mlieko, ochutíme soľou, korením, majoránom, pridáme pretlačený cesnak a privedieme do varu. Pridáme na menšie kúsky pokrájaný tavený syr a trošku rozdrobenej Nivy.

  • Recept bez obrázku

    Zeleninový hrniec

    Cibuľu nakrájame nadrobno, hrášok vylúpeme zo strukov, tekvicu olúpeme a dužinu nakrájame na kocky. Kukuričné klasy zbavíme listov, očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok a rozštvrtíme.

  • Recept bez obrázku

    Amur na cibuľke sa strúhaným chrenom

    Upravovaného amura nakrájame na menšie porcie a osolíme. Porcie zabalíme do plátku slaniny a obviažeme niťou.

  • Recept bez obrázku

    Cviklovo-kapustová polievka

    Cviklu ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a dáme do hrnca. Pridáme posekanú kyslú kapustu, pokrájanú mrkvu, petržlen, cibuľu a bobkový list. Zalejeme vodou, ochutíme soľou, korením a uvaríme do mäkka.

  • Recept bez obrázku

    Alpská zemiaková polievka

    Zemiaky ošúpeme, mrkvu a cibuľu očistíme a všetko nakrájame na malé kocky, pór na kolieska a podusíme v hrnci na polovici masla. Postupne pridávame roztlačený cesnak, zalejeme vývarom alebo bujónom a varíme asi 15 minút....



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist