V každom regióne má tento recept iný názov. Môže sa robiť z kuracieho, morčacieho alebo aj bravčového mäska. Nám najviac chutí hydina.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g alebo morčacie |
|
(olej, soľ, čierne korenie mleté, 4-5 strúčikov cesnaku, sladká červená paprika, štipľavá paprika ) |
|
za hrsť |
|
3 ks |
|
10 dkg |
|
10 dkg |
|
- menšia |
|
3 väčšie |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4 - 5 strúčiky |
|
1 ks |
|
na vyprážanie |
|
1 - 2 polievkové lyžice |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia narežeme na menšie pásiky. Z oleja, soli, čierneho mletého korenia, papriky sladkej aj pálivej a pretlačeného cesnaku si urobíme marinádu. Kuracie mäsko necháme v marináde asi 2 hod odležať. Môže byť aj zvečera do rána.
- 2
Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemno. Pridáme vajíčko, soľ, mleté čierne korenie, rascu a majorán. Primiešame hladkú múku.
- 3
Na panvici na mäsko si rozohrejeme trochu oleja a do horúceho vsypeme marinované kuracie prsia. Na horúcom oleji ich asi 7 - 10 min. restujeme. Ak je potrebné môžme pridať trošku vody aby sa mäsko nepripálilo. Keď je mäsko skoro hotové pridáme na kocky pokrájanú slaninku a klobásku. Zakryjeme. Keď slaninka a klobáska pustia šťavu pridáme šampiňony a zelenú na kocky nakrájanú papriku. Nakoniec ešte prisypeme mrazenú kukuricu, prikryjeme a necháme dodusiť.
- 4
Na teflónovej panvici rozpálime trošku oleja a z pripravenej zemiakovej zmesy vyprážame zemiakové placky.
- 5
Zemiakové placky naplníme mäsovou zmesou a prehneme napoly. Ako prílohu môžeme podávať zemiakové hranolky alebo príloha nemusí byť vôbec. Ako obloha je vhodná pokrájaná paradajka, paprika, uhorka s trochou olivového oleja.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vidím, že dnes, keď nie je problém kúpiť akékoľvek mäso, to pripravujete z toho najlacnejšieho. Iste, aj na Trabante sa dá voziť, ale Jaguár to nie je...