Foto: katka78
Sama doma, hladná, v chladničke takmer nič až na 4 krajce suchého chleba. Vtedy som si spomenula, na chlebové placky o ktorých mi raz Zobraziť celý popisSama doma, hladná, v chladničke takmer nič až na 4 krajce suchého chleba. Vtedy som si spomenula, na chlebové placky o ktorých mi raz ktosi hovoril. Recept som nemala, len matnú spomienku, že postup je ako pri zemiakových plackách, akurát zemiaky zamením za chlieb.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Starší chlieb som namočila do vody, kým ňou úplne nasiakol. Vyžmýkala som, pridala nakrájanú červenú cibuľu a zasypala múkou. Chcela som pridať aj vajíčko, ale ako píšem vyššie, takmer prázdna chladnička (to som celá ja, začnem neplánovane variť a v polovici zistím, že mi chýbajú ingrediencie).. Zmes som ochutila soľou a koreninami, pretlačeným cesnakom a nakoniec som pridala sekanú čerstvú petržlenovú vňať. Určite by sa dal využiť aj nakrájaný párok, údenina, šunka atď.
-
2
Na panvičke som si rozpálila olej a v ruke vyformovala placku. Mala som trochu obavy, že bez vajíčka sa mi to celé rozpadne, ale s jemnosťou a trpezlivosťou som to celkom zvládla, hoci boli trošku rozstrapkané :)
-
3
Na oleji som ich z oboch strán dozlata opiekla. Nezvyknem používať veľa oleja, panvicu skôr len potriem než by som ho do nej liala na 2-3cm, ale ten chlebík musel byť veľmi smädný, lebo mi ho zakaždým takmer hneď vypil, len som dolievala a dolievala.. Nabudúce možno skúsim piecť v rúre, na papieri na pečenie.
-
4
Prebytočný olej som odsala papierovou kuchynskou utierkou a trochu ich ešte dosolila, lebo boli málo. Inak boli mäkučké, na okrajoch príjemne chrumkavé a s uhorkou tak akurát.
Ďakujem všetkým za komentáre!