Kotlíkový guláš fotorecept

danculka - fotkadanculka, 8. augusta 2011
Kotlíkový guláš (fotorecept)
Foto: danculka

Recept do súťaže McCain.

25l
porcií
210 minút
príprava

Suroviny

2kg
4kg
1/2kg
3kg
1hl.
2kg
2kg
5kg
podľa svojej chuti
podľa svojej chuti
2 ball
1bal.
1ks
podľa svojej chuti
4pl alebo podľa seba




Postup

  1. 1

    Na masti si popražíme cibuľku do zlata....

    Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pokazila sa nám trojnožka,,TRINFÚS",tak sme museli urobiť náhradu:))ale splnila účel:)))Do kotla sme pridali na kocky hovädzinku a nechali zatiahnuť a potom sme pridali soľ a korenie,červenú papriku...potom pridáme vodu a necháme pomali variť ...

    Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme prvé zemiaky nadrobno nakrájané,aby sa úplne rozvarili..

    Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    po hodine a pol varenia by mala byť hovädzina na3/4 uvarená,pridáme bravčove a varíme ďalej...

    Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    po 20 minutách pridáne pokrájanú papriku a paradajky a varíme ďalej,ale už pridáme gulášové korenie, rascu a majorán..

    Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    nakoniec sa pridali zemiaky nakrájané na väčšia krížalky a ,pomali sa guláš dováral,toto všetko trvalo pribl.3 a 1/2 hodiny....

    Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    najviac chutilo manželovi a neveste,jedli sme z klasických plechových mištičiek,nemal chybu,skúste...toto je rozpis na 25l gulášu....

    Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

alena45
Klasika. Aj ja mám takto najradšej, žiadne iné prídavky - kečup, horčica, víno, pivo, vegeta a spol. Iba čistá chuť mäsa a zeleniny. A na druhý deň je ešte lepší. Teraz som si všimla, že je v recepte gulášové korenie. Dokonca ani to nepridávam.
dorisa
Úžasné, krásne, atmosféra ako na našej chate.
sonulienka
u nás sa tiež dosť často varí kotlíkový guláš a robievame ho tak, že speníme cibuľku dáme jej dosť veľa zahusťuje gulášik dáme tiež podusiť papriku zelenú ktorú nakrájame na drobné ako cibuľku a pridáme masko, necháme dusiť až pokiaľ je masko už skoro hotové až potom dávame prípravu a nakoniec zahusťujeme hubovým práškom je to fakt výborné kto má rád huby.
danculka
@alena 45,to gulášové korenie je zmes korení v jednom,nevidím v tom ,že by som s tým ho pokazila,@dorisa ,veď o to ide,ani nie tak o guláš,díky Vám...
cistinka
Recept na kotlíkový guláš máme každý ten svoj osvedčený.....ale dôležitá je atmosféra a milí ľudia, čo sa takejto akcie zúčastnia....pekný receptík .-)
ancicka
tak na takýto by som sa nechala pozvať.Neodmietla by som.
danculka
Hoci kedy,keď pôjdeš okolo,aj keď nebude zrovna guláš.....
danculka
Naozaj,by som Ťa pohostila ,zostalo aj na dnes a je omnoho lepší,si vítaná:))))))))))))
boxik
Nádherná klasika ,už sa teším na sobotu keď ideme na to a varíme pre 22 ľudí.
3sandra3
guláš fajn a tá atmosféra okolo toho,,, to je nenahraditeľné
bozulka
Aj ja by som sa nechala pozvať.Pár pív by som aj priniesla...Skutočne, stretnutia s priateľmi sú nádherné !!!
ajfel1
25 litrov ?, asi nie,.. skôr 25 porcii... dnes ho robím... :-D


mamatata2
@danculka , tento recept mi nejako unikol. Parádny ho máte a aj kotlík je super nápad, ja som mala v takej polke súdka zasadený oleander. Môj muž je guláš majster a tiež používa gulášové korenie, ale najradšej má to, v takom lesklom sáčku s postavou ženičky.
modrykamen
Každý guľáš je trochu iný, preto sa robia súťaže vo varení guľášov. Ináč si myslím, že najpodstatnejšia je atmosféra, pri stretnutí rodiny a známych. Ja mám zvyk zamestnať každého prítomného, potom guľáš je najlepší na svete. Ale ženy môžu napiecť štrúdľu a stretnutie bude ako hrom.
melounek1
Včera sme ho s partičkou vyskúšali, trocha upravili a veľmi sme si pochutnili. Super tip na leto!
mandula
ludkovia iden ho robiť ... sa mooooc tešííííím ... )))
danculka
@melounek ,jasné treba si ho dochutiť podľa seba a @mandulka tebe držím palec,pokaziť sa tam nedá nič, ako píše @modr ýkamen,ide o tú atmosféru počas varenia.....
dydya
Dakujem za receptik už som ho podľa vás varila tri krát a bol úžasny .Taky zožal uspech ešte aj v Irsku,pretože tu momentalne žijem,že ma zavolali na 5Otku či by som im neprišla uvariť.Akurat že ja som tam pre chlapov pridala este vyvarit taky pekný prerastený bôčik,ked sme ho vybrali len sme ho posypali paprikov,potreli cesnakom a dali si ho ako predjedlo k pivu,pokial sa dovaril gulašik .A dnes idem na to znova...už teraz mi teču slinky....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia