Tento recept je variáciou na Šopský šalát a trochu pozmenené zemiakové placky ako tip na rýchly obed v horúcom dni. Je to zdravá osvieženie Zobraziť celý popisTento recept je variáciou na Šopský šalát a trochu pozmenené zemiakové placky ako tip na rýchly obed v horúcom dni. Je to zdravá osvieženie v podaní zeleniny a placky skvele zasýtia.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Placky: | |
| 6-8 ks |
|
| 1 stredne veľká |
|
| 3 ks |
|
| 4-6 PL |
|
| 1 väčšia |
|
| 5 strúčikov |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Šalát: | |
| 5 ks |
|
| 3 ks |
|
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 0.5 kg |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 1 PL |
|
| 2-3 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
PLACKY: Tekvicu očistíme a na strúhadle nahrubo nastrúhame.Pridáme soľ a necháme 10 minút stať.potom tekvicu jemne vyžmýkame a pridáme rovnako nestrúhané zemiaky.Do zmesi primiešame najemno postrúhaný cesnak a cibuľu. Pridáme vajíčka, čierne korenie, majorán, rascu a hladkú múku. Všetko dobre premiešame a po ochutnaní zmesi podľa potreby dosolíme. Vysmážame na rozpálenom oleji dozlata.
- 2
Šalát: zeleninu umyjeme.Uhorky šúpeme a na stredne veľké kocky nakrájame. Rovnako aj paradajky. Papriku nakrájame na pásiky a cibuľu na menšie kocky. Premiešame spolu s pridanou soľou čiernym korením a korením tzaziky. Zakvapneme octom balzamiko a polejeme olivovým olejom. Pridáme na kocky nakrájaný čerstvý ovčí syr a zľahka premiešame. Podávame čerstvý alebo zachladený spolu s plackami.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu