Foto: kimlo
Jedna z možností, ako zúžitkovať úrodu čerstvých chilli papričiek. Týmto spôsobom možno použiť aj iné druhy papričiek s hrubšou mäsitou dužinou.. (Fresno, Serrano..)
príprava
na 100 °C
Suroviny
podľa potreby |
|
100 ml |
|
2-3 ks stredná |
|
2-3 ks stredná |
|
nemusí byť... menší |
|
1 ks hlávka |
|
600 ml |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
1/2 KL |
|
1 štipka |
|
1 štipka |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Chilli papričky umyjeme a na špičke narežeme dokríža, aby nálev mohol vniknúť dovnútra. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, mrkvu na kolieska, karfiol na mensšie ružičky, a cesnak rozdelíme na strúčiky a olúpeme.
-
2
Na širšej panvici (ja som použil liatinový wok), rozohrejeme olivový olej, pridáme chilli, cibuľu, mrkvu, karfiol a cesnak. Na strednom plameni opekáme asi 10 minút, miešame a obraciame.
-
3
Pridáme ocot, soľ, bylinky a cukor, a privedieme do varu.
-
4
Na slabom plameni povaríme asi 5 minút.
-
5
Naplníme do pohárov, zalejeme nálevom z panvice, uzatvoríme, a vo vodnom kúpeli povaríme 10 minút. Po otvorení vydržia v chladničke 1 až 2 mesiace.
Dám vedieť po degustácii :-)))
, koľko % má ocot, to neviem, určite menej ako normálny kvasný, v pôvodnom recepte je 6 šálok, ja som tak od oka počítal na 600ml. Vodou sa neriedi. Viac ľudí už recept odskúšalo a boli z spokojní.
pekná hrátka prírody, asi sú papričky šťastné z mojej starostlivosti o ne.. :-)
Super, vyskusam tiez!
Veru že vyskúšam,lebo aj v tejto oblasti rád experimentujem,a robím rôzne zeleninové mixy,samozrejme pikantné
Určite áno, len s pomerom treba skúsiť, bude ho treba menej.