Foto: sechmet6
Tento rok je na hríby skúpy, no muchotrávky červenkasté, alebo tzv. ružovky môžeme v lese nájsť na každom kroku. Aj keď sa jedná o muchotrávku, Zobraziť celý popisTento rok je na hríby skúpy, no muchotrávky červenkasté, alebo tzv. ružovky môžeme v lese nájsť na každom kroku. Aj keď sa jedná o muchotrávku, táto je rozhodne jedlá a chuťovo vynikajúca. Rozhodla som sa preto podeliť o jedlo, ktoré ma naučila pripravovať moja babka, vášnivá hubárka.
porcií
príprava
Postup
-
1
Na panvici osmažíme nadrobno posekanú polovicu cibule. Pridáme umyté a pokrájané ružovky a chvíľu smažíme.
- 2
Huby posolíme, okoreníme, pridáme červenú papriku, majoránku a premiešame. Zalejeme 1,5 l horúcej vody, hrniec prikryjeme a dusíme asi 20 minút.
- 3
V miske so smotanou rozmiešame cca lyžicu a pol hladkej múky a vlejeme do hrnca. Varíme, kým paprikáš nebude dostatočne hustý. Podľa potreby dochutíme.
- 4
Paprikáš podávame s haluškami a môžeme ho ešte ozdobiť petržlenovou vňaťou. Prajem dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Viem,že sú aj jedlé a veľmi chutné.No nikdy som nemala odvahu ju vložiť do košíka.
Paprikáš robím z masliakov,dubákov a aj zo zmiešaných húb.Je to pre nás v lete pochúťka.
Mnoho ľudí sa tejto huby bojí, ale o veľa prichádzajú, pretože je vynikajúca :)