Koleno s pečienkou fotorecept

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 30. augusta 2011

Inšpirovala ma @bibia1 s receptom Bravčová pečeň v parnom hrnci. No a v rámci testov novopostavenej pece som „vyčaril“ toto:

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
0,5 kg
3 až 4 ks
1 kg
4 až 5 strúčikov
2 ač 3 PL
0,1 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V pare necháme do polomäkka spariť údené koleno (cca 30 min.) ja som použil vykostené. Tesne pred koncom pridáme bravčovú pečeň ( 5.min). Necháme vychladnúť a do kolena a pečene urobíme na husto zárezy.

  2. 2

    Pripravíme si zmes na drobno pokrájanej slaniny, bravčovej masti, cesnaku, korenia, papriky, soli, čili a byliniek. Zmes dobre po vtierame do vytvorených zárezov. Položíme koleno a pečeň na pekár, zasypeme cibuľou, obložíme osolenými zemiakmi, posypeme rascou, podlejeme vodou – ešte lepšie čiernym pivom a šup do pece.

    Koleno s pečienkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridávam aj obrázok pece - to len pre to aby som sa pochválil

    Koleno s pečienkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s kvašákmi, cvikľou ... to je na vás. Ako bonus som prihodil do pece 2 pekáče zemiakovej baby.

    Koleno s pečienkou (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Banskobystrický kraj

Diskusia k receptu

dajanca
výborný recept.... krásna pec... šikovný kuchár... :-)
tatranka
Ten recept ,pripravený v takomto prostredí,musí chutiť náramne.A tie dva pekáče zemiakovej baby....))) no nemám slov.Si veľmi zručný,šikovný.
cistinka
No veru máš sa čím chváliť - i jedlom i tou perfektnou pecou, ktorú ti mimochodom strašne závidím :-)
rybarkuchar
Vďaka za pochvalu, škoda, že sa zatiaľ nedá priložiť aj porcia, rád by som sa s vami podelil.
evusik
takou krásnou pecou sa veru môžeš chváliť, tú ti aj ja závidím, samozrejme v dobrom... ten môj už tiež na niečom takom pracuje, ale hotová bude až na rok-dúfam :-)
recept určite výborný, vonku musí chutiť dvojnásobne...
sonulienka
Takú pec by som aj ja prijala ale žiaľ u nás to nehrozí je sa čím chváliť aj pecou aj vynikajúcim receptom.
vierik
@ryb árkochar máš sa čím chváliť,ale tá pec je SUPER,tíško Ti ju závidím :-)
katka78
pec je nádherná, vôbec by som sa nebránila keby mi taká na záhrade vrástla :) A prvé by som v nej upiekla chlieb a celý by som ho zjedla! :))
ketty3811
krásna pec.Ale kde by sme ju my postavili?na balkóne?A recept tiež chutný.:-)