Foto: rybarkuchar
Inšpirovala ma @bibia1 s receptom Bravčová pečeň v parnom hrnci. No a v rámci testov novopostavenej pece som „vyčaril“ toto:
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
V pare necháme do polomäkka spariť údené koleno (cca 30 min.) ja som použil vykostené. Tesne pred koncom pridáme bravčovú pečeň ( 5.min). Necháme vychladnúť a do kolena a pečene urobíme na husto zárezy.
- 2
Pripravíme si zmes na drobno pokrájanej slaniny, bravčovej masti, cesnaku, korenia, papriky, soli, čili a byliniek. Zmes dobre po vtierame do vytvorených zárezov. Položíme koleno a pečeň na pekár, zasypeme cibuľou, obložíme osolenými zemiakmi, posypeme rascou, podlejeme vodou – ešte lepšie čiernym pivom a šup do pece.
- 3
Pridávam aj obrázok pece - to len pre to aby som sa pochválil
- 4
Podávame s kvašákmi, cvikľou ... to je na vás. Ako bonus som prihodil do pece 2 pekáče zemiakovej baby.
- 2
recept určite výborný, vonku musí chutiť dvojnásobne...