Bravčový rillete

Gabriel Kocák
šéfkuchár reštaurácie Modo v Skalici, 7. septembra 2011
Bravčový rillete
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 g
150 g
1000 ml
1 ks
50 ml
70 g
250 g
120 g, nakrájaný na kocky
120 g, nakrájaný na kocky
10 nitiek
10 g, čerstvý
30 g
200 ml
20 g
1 stonka
3 pl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové mäso dáme do hrnca, zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme, kým nie je mäso úplne mäkké. Mäso musí byť zaliate vývarom, takže ho dolievame vodou po prípadnom vyparení. Mäso necháme vychladnúť vo vývare. Keď vychladne, natrháme ho alebo nakrájame.

  2. 2

    Do mixéra dáme natrhané mäso s bravčovou masťou, soľ, čierne korenie, tymian a majorán a všetko vo veľmi krátkych intervaloch rozmixujeme nahrubo, ak treba, dolejeme trochu vývaru, aby bola hmota vláčna a nie ťažká. Narežeme cibuľu a na ohni ju opražíme do zlatista a pridáme k mäsu a znovu rozmixujeme.

  3. 3

    V hrnci zohrejeme olivový olej a šalotku do sklovita pražíme, pridáme narezaný fenikel a spolu podusíme. Pomaranč, grapefruit, šafran, zázvor a palmový cukor pridáme a zamiešame. Zalejeme vodou, limetkovou šťavou a privedieme k varu. Varíme na miernom ohni približne 20 minút, kým nie je zelenina úplne mäkká. Dáme do mixéra a rozmixujeme. Dochutíme.

  4. 4

    Fenikel rozrežeme na polovicu a vyberieme stonku, narežeme ho pozdĺž na 2 mm a namarinujeme olivovým olejom a šťavou z pomarančov. Podávame s pomarančovým veloute, bravčovým rilletom a filetkami z pomaranča a grapefruitu.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
skvelá paštétka, tá skvelá pikantná omáčka,chrumkavý fenikel.....trochu sa mi zdá divný ten kôpor v omáčke, ale vyskúšame aj s touto variáciiou.alebo naozaj zájdeme do skalice...
krásne foto a určite je to dobrá chuťovka
omáčku sme vyskúšali s grilovaným lososom, no radšej bez kôpru, hoci sme to s kôpom chutnali, neladilo nám.omáčka je geniálna...., rozmýšľame, či zytok nezamraziť ako frapé
odporúčam všetkým výmyselníkom .
nabudúce možno skúsime aj s troškou kokosového mlieka, keď exotika, tak exotika:))).