Bravčový rillete
šéfkuchár reštaurácie Modo v Skalici, 7. septembra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
150 g |
|
1000 ml |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
50 ml |
|
70 g |
|
250 g |
|
120 g, nakrájaný na kocky |
|
120 g, nakrájaný na kocky |
|
10 nitiek |
|
10 g, čerstvý |
|
30 g |
|
200 ml |
|
20 g |
|
|
|
1 stonka |
|
3 pl |
|
Postup
-
1
Bravčové mäso dáme do hrnca, zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme, kým nie je mäso úplne mäkké. Mäso musí byť zaliate vývarom, takže ho dolievame vodou po prípadnom vyparení. Mäso necháme vychladnúť vo vývare. Keď vychladne, natrháme ho alebo nakrájame.
- 2
Do mixéra dáme natrhané mäso s bravčovou masťou, soľ, čierne korenie, tymian a majorán a všetko vo veľmi krátkych intervaloch rozmixujeme nahrubo, ak treba, dolejeme trochu vývaru, aby bola hmota vláčna a nie ťažká. Narežeme cibuľu a na ohni ju opražíme do zlatista a pridáme k mäsu a znovu rozmixujeme.
- 3
V hrnci zohrejeme olivový olej a šalotku do sklovita pražíme, pridáme narezaný fenikel a spolu podusíme. Pomaranč, grapefruit, šafran, zázvor a palmový cukor pridáme a zamiešame. Zalejeme vodou, limetkovou šťavou a privedieme k varu. Varíme na miernom ohni približne 20 minút, kým nie je zelenina úplne mäkká. Dáme do mixéra a rozmixujeme. Dochutíme.
- 4
Fenikel rozrežeme na polovicu a vyberieme stonku, narežeme ho pozdĺž na 2 mm a namarinujeme olivovým olejom a šťavou z pomarančov. Podávame s pomarančovým veloute, bravčovým rilletom a filetkami z pomaranča a grapefruitu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
odporúčam všetkým výmyselníkom .
nabudúce možno skúsime aj s troškou kokosového mlieka, keď exotika, tak exotika:))).