Držkačka z muchotrávky ružovej

cechova - bez fotkycechova, 14. augusta 2011

Držky milujem,bola som na hríby ,no zadarilo sa pár muchotráviek ružových.Skúsila som a podarilo sa. Doporučujem vyskúšať!Ale len skúseným hubárom!!!!!!!

5
porcií
3/4hod minút
príprava

Suroviny

500g
3ks
5ks  - zúbok
3VL na zahustenie
1/2ML
2ML
  (podľa chuti)
  (podľa chuti)
3/4ks väčšie
cca2l  podľa potreby




Postup

  1. 1

    Muchotrávku ružovú očistíme a olúpeme klobúčiky,pokrájame na pásiky,vložíme do hrnca a zalejeme cca 2l vody,varíme.Cibuľu pokrájanú speníme na oleji,pridáme múku a popražíme na rúžovo.Pridáme pretlačený cesnak ,papriku a čier.korenie a už nepražíme ,len necháme dobublať.Pridáme k hube a varíme.Po 10min.pridáme obielené a na kocky pokrájané zemiaky.Varíme ešte 1/2 hod.Nakoniec prichutíme soľou a majoránkou. Je to super jedlíčko aj pre vegetariánov.

Diskusia k receptu

sovka62
Držkovú varievam z hlivy ústricovej skoro rovnako ako ty túto. Uvarím ale celé klobúčiky, potom pripravím základ polievky rovnako ako ty, zalejem vodou, v ktorej som huby varila a na pásiky pokrájanú hlivu pridám až do hotovej polievky. Vtedy vyzerá na nerozoznanie od držiek, takže ilúzia je dokonalá.
frezia68
Túto hubu sme zbierali a bola doma obľúbená na polievku,rezne...je to výborná huba.Dala by som si :-)))
mery8658
Ja falošnú držkovú varievam z podpňoviek, niekde ich volajú michalky alebo václavky takým istým spôsobom. Je výborná len namiesto zemiakov trocha zahustím sojovou dŕťou a do varenia namiesto korenia dávam malú číly papričku - vyzerá aj chutí naozaj ako držková. Každý rok v jeseni mám jeden šuflík v mrazaku zaplnený týmito hubkami aby vydržali celý rok, lebo milujeme "DRŽKAŇU"
jody
Správny názov je muchotrávka červenkastá. Je to výborná jedlá huba, trojvidličková. Ja som hubár zberač, ktorý hríby neje, ale rodičia tak vravia... :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia