Foto: diabambulka
alebo kapustová s fazuľou, už ako chcete... V každom prípade je výborná kyslá a sýta polievočka:-)
porcií
tepelná úprava
Suroviny
400 g /pevný podiel fazule v konzerve 240g/ |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
200 g |
|
15 g |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
|
|
1-2 ks strúčik |
|
|
|
|
Postup
-
1
Očistené a nakrájané zemiaky dáme variť do osolenej vody spolu s údenou kosťou. Zárove) do druhého hrnca dáme variť kyslú kapustu ( aj s vodou z kapusty ) spolu so sušenými vopred namočenými hríbami ( aj s vovou v ktorej sme hríby mali namočené ), pridáme celé čierne korenie a bobkové listy. Varíme cca 30 minút. Do uvarených zemiakov pridáme sterilizovanú fazuľu ( aj s nálevom ) a kyslú kapustu s hríbami. Premiešame a ešte spolu varíme. Vyberieme údenú kosť a pooberáme mäsko, ktoré na záver dáme naspäť do polievky. Pripravíme si z oleja, hladkej múky a mletej červenej papriky zápražku. Do studenej zápražky vmiešame trocha studenej vody a vlejeme do polievky. Dochutíme prelisovaným cesnakom a majoránkou.
-
2
Dobrú chuť :-)
varecha.pravda.sk/recepty/surdica-fotorecept/8281-recept....
skvelá polievka
.