Baklažánoví ježkovia fotorecept

angelheart - fotkaangelheart, 27. augusta 2011

Nápad je z knihy Recepty na fajn časy od MUDr. Bukovského, ja som však použila iné suroviny a vlastne ... každý môže použiť to, Zobraziť celý popisNápad je z knihy Recepty na fajn časy od MUDr. Bukovského, ja som však použila iné suroviny a vlastne ... každý môže použiť to, čo má doma a čo má rád :)

2
porcie
20 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
2 strúčiky
1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Baklažán rozrežeme na polovicu a rozkrájame do tvaru vejára, jednotlivé plátky by mali mať zhruba 1 cm. Osolíme a necháme odležať.

    Baklažánoví ježkovia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájame na plátky papriku, paradajku (tú som zabudla odfotiť), asi 3/4 cibule a potom nadrobno zvyšok cibule a cesnak. Všetku zeleninku trochu osolíme. Môžeme použiť aj cuketu, huby, čokoľvek, čo máme radi :)

    Baklažánoví ježkovia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po nakrájaní zeleninky sa vrátime k baklažánom. Vodu, ktorú pustia, vylejeme, baklažány umyjeme a preložíme na vymastený plech. Do jednotlivých zárezov kladieme pripravenú zeleninu.

    Baklažánoví ježkovia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vrch posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou, cesnakom a majoránkou. Prílohu sme mali opekané zemiaky, vhodné je aj celozrnné pečivo.

    Baklažánoví ježkovia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Asi po 20 minútach sú zemiaky aj baklažány hotové, môžeme papať. Ja som nestihla odfotiť porcie na tanieri, tak aspoň foto na plechu :) Dobrú chuť!

    Baklažánoví ježkovia (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

tatranka
Dostala som email z návrhom takéhoto baklažánového ježka.Páči sa mi,že si ho spracovala a nám aj predviedla.Pekný recept.Uložím si ho do kk.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia