Foto: tkatka
Tento recept som videla v časopise tak som ho vyskúšala. Je veľmi chutná :)))
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
2 ks |
|
|
|
0,5 dl studená |
|
Plnka: | |
1 ks veľká |
|
2 strúčiky |
|
4 PL |
|
500 g |
|
2 PL |
|
1,5 dl |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
|
|
|
|
Na vrch: | |
5 dkg |
|
1 ks |
|
2 stúčiky |
|
2 PL |
|
3 ks |
|
1 dl |
|
|
|
|
|
|
|
4 PL strúhaný |
|
Postup
-
1
Z múky, vajíčka, soli a vody vypracujeme cesto, necháme 30 minút odležať. Zatiaľ si pripravíme plnku.
-
2
Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme na oleji potom pridáme ostrúhaný cesnak trošku ešte smažíme.
-
3
Pridáme mleté hovädzie mäso a miešame pokiaľ mäso nezbledne.
-
4
Pridáme paradajkové pyré a zamiešame.
-
5
Potom pridáme červené víno a koreniny zamiešame, plnku máme hotovú.
-
6
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, nakrájame na mieru 20x10 cm.
-
7
Uvaríme v mierne osolenej vode a opláchneme studenou vodou.
-
8
Na cestovinu dáme plnku a zrolujeme.
-
9
Cibuľu osmažíme na oleji pridáme ostrúhaný cesnak trošku ešte smažíme. Pridáme šunku nakrájanú na kocky alebo môžeme aj slaninu, trošku osmažíme pridáme šúpané nakrájané paradajky a dusíme 10 minút. Pridáme červené víno a okoreníme.
-
10
Cannelloni poukladáme na plech vymastený olejom.
-
11
Na vrch dáme šunkovú zmes.
-
12
Posypeme strúhaným eidamom.
-
13
Upečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C za 10 minút.
-
14
Podávame :))) Prajem dobrú chuť :)))
Lasagne milujem a toto je príjemné spestrenie ako použiť cestoviny a mäsko. Ako inak , ukladám :-))