Foto: angelheart
Pospájala som viac receptov a vznikli z toho fajn "fašírky" :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv dáme do misky ovsené vločky a zalejeme ich vývarom, príp. vodou s trochou vegety, nie veľa tekutiny, stačí málo, len aby boli namočené. Mrkvu nastrúhame, pridáme roztlačené karfiolové ružičky (ja som mala zamrazené predvarené, stačilo len rozmraziť),
-
2
ovsené vločky zbavené prebytočnej tekutiny,
-
3
nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom
-
4
a vajce, ochutíme soľou a majoránkou. Keď je zmes hustá, pridáme trochu vývaru, v ktorom boli namočené vločky, ak je riedka, pridáme ešte vločky alebo strúhanku. Premiešame.
-
5
Z masy formujeme fašírky (mne vyšlo 12 menších), obalíme v strúhanke a vyprážame. Podávame so zeleninovým šalátom, ale výborné boli aj k prívarku.
-
6
Dobrú chuť.
@tatranka - nič sa nedeje :) Výborné boli so zeleninovým šalátikom, nebudem písať aký, každý má rád iný, takže podľa seba. Mali sme ich aj k zemiakovému prívarku a chutili mi aj studené, len tak samotné :)