Foto: jody
Strašne dobré a keď vynecháte jednu ingredienciu, tak aj zdravé. :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme variť krúpy do studenej vody na slabučký plameň, občas premiešame, dolievame vodu ak treba, až uvaríme celkom do mäkka a posolíme.
-
2
Do uvarených krúpov (že je v nich voda nevadí, len nech jej nie je veľa) nasypeme pohánku, premiešame a odstavíme bokom, kde to necháme aspoň pol hodinu prikryté odpočívať. Pohánka tú zvyšnú vodu vypije.
-
3
V panvici si upražíme do chrumkava cibuľu so slaninou. Ak chcete, slaninu vynechajte, cibuľa bude stačiť.
-
4
Tak 2-3 malé zemiaky nastrúhame na jemno.
-
5
Ku krúpom a pohánke pridáme cibuľu so slaninou, zemiaky a keď je zmes viacmenej ochladnutá, tak ešte vajíčka, korenie, múku, krupicu, soľ, korenie, popučený cesnak a majorán.
-
6
Keby som mala doma ovsené vločky, tak to hustím nimi, takto som dala trošku viac múky.
-
7
Smažíme malé placečky...
-
8
...z oboch strán do chrumkava.
-
9
Podávame napríklad ku hrachovej polievke. Sú fakt super, skúste! Dobrú chuť! :-)
Ešte by som sa chcela opýtať keď už ste tu spomenuli pohánku, či nevie niekto recept na "potatarčené pirohy" (tiež sú z pohánky) kedysi ich výborné pripravovali v jednej reštaurácii pri ceste z Košíc do Humenného. Keď sme tadiaľ išli na služobnú cestu , vždy sme si ju tam objednávali.
varecha.pravda.sk/recepty/tatarcane-pirohy-s-pohankou/154...