Foto: tinca
Robím často aj zeleninové placky, ale viac ma oslovili tieto v kombinácii so zemiakmi.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1 ks stredne veľká |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
1 ks malá |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
čerstvá |
|
cca 75-100 g |
|
na vysmážanie |
|
Postup
-
1
Očistíme si zemiaky, cukinu a mrkvu. Ošúpanú cukinu postrúhame na hrubšie rezance a mrkvu tiež. Cukinu jemne posolíme a necháme dobre odtiecť na sitku. Zemiaky tiež postrúhame ako na klasické zemiakové placky.
- 2
Do zemiakového cesta pridáme postrúhanú cibuľu, pretlačený cesnak, na drobno nasekanú chili-papričku, vajce, petržlenovú vňaťku a podľa chuti všetky koreniny včetne soli.
- 3
Takto pripravenú zemiakovú masu rozdelíme na dve časti, do jednej pridáme scedenú cukinu a do druhej postrúhanú mrkvu. Podľa uváženia do oboch zmesí ešte pridáme múku, ochutnáme každú zmes a v prípade potreby chuť ešte doladíme koreninami. RADA navyše: mrkvu postrúhajte na hrubšom strúhadle, lepšie v plackách vynikne.
- 4
Formujeme placky, ktoré vyprážame na horúcom oleji. Hotové placky necháme na servítkach zbaviť prebytočného oleja. Podávame s acidkom, k polievkam ku ktorým sa hodia, alebo sólo, ako komu chutí.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu