Foto: andys
Variácia obľúbenej zemiakovej klasiky.
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na zemiakovom strúhadle. 2-3 kusy môžeme kvôli štruktúre nastrúhať na hrubo.
- 2
K zemiakom pridáme vajíčko, nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, 3-5 lyžíc múky (cesto môže ostať riedke, pri pečení potom nevyschne), osolíme a dochutíme ostatnými koreninami. Zľahka premiešame.
- 3
2/3 množstva slaninky nakrájame na kocky a opražíme. Primiešame do zemiakovej masy.
- 4
Keramickú nádobu vylejeme olejom, vlejeme zemiakovú masu a na vrch rozložíme zvyšok slaniny, nakrájaný na tenké plátky. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 45 minút prikryté alobalom. Na posledných 10 minút alobal odstránime, aby sa na povrchu vytvorila chrumkavá kôrka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vyborny napad ju pripravit v rure
takto mi chutila ovela viac ako klasicke placky