Haruľa ako nákyp

andys - fotkaandys, 30. septembra 2011
Haruľa ako nákyp
Foto: andys

Variácia obľúbenej zemiakovej klasiky.

6-8
porcií
10 minút
príprava
45 minút
na 175 °C

Suroviny

750 g
1 ks surové
1 ks
5 strúčikov
5 lyžíc
100 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na zemiakovom strúhadle. 2-3 kusy môžeme kvôli štruktúre nastrúhať na hrubo.

  2. 2

    K zemiakom pridáme vajíčko, nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, 3-5 lyžíc múky (cesto môže ostať riedke, pri pečení potom nevyschne), osolíme a dochutíme ostatnými koreninami. Zľahka premiešame.

  3. 3

    2/3 množstva slaninky nakrájame na kocky a opražíme. Primiešame do zemiakovej masy.

  4. 4

    Keramickú nádobu vylejeme olejom, vlejeme zemiakovú masu a na vrch rozložíme zvyšok slaniny, nakrájaný na tenké plátky. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 45 minút prikryté alobalom. Na posledných 10 minút alobal odstránime, aby sa na povrchu vytvorila chrumkavá kôrka.

Diskusia k receptu

bojar
dobrý nápad, ja bysom ako alter. použil na záver po odkrytí bryndzu
3sandra3
skvelý recept,, a s tou bryndzou je fakt dobrý nápad ...mňam
valeri
vyskúšam, netreba stáť pri šporáku ako pri vyprážaní :-))
sneica
mam prilezitost vyskusat novu formu...ukladam a dakujem...
coldbery
Haruľu mám veľmi rada.....robím ju často.....mňam...:)))))
astheart
Možná by to sneslo i trochu droždí nebo prášku do pečiva..... Ale vypadá to úžasně!!!!
andys
@astheart , múky tam ide iba symbolicky, tak naozaj netreba ani droždie ani prášok do pečiva, ono to je nadýchané vďaka tomu nadpomeru zemiakov.
evanaaa
Na plechu sa takto robí vlastne haruľa, zemiaková baba, ale v tenšej vrstve, do chrumkava, no ani táto verzia nebude zlá.
germa
ja haruľu väčšinou na plechu robím - mám ju radšej, nie je taká mastná, ako vyprážaná. Ale vždy musím urobiť pár kusov aj na panvici pre drahého. Takže skúsim aj takúto hrubú. Na Hybiach sa bežne robí so slaninkou - lepšiu som ešte nejedla a niekedy aj bryndzu dajú ku koncu. Haruľa rulez!!!! A najradšej mám studenú z rúry :) Andy, chute si mi narobila :)
andys
S tou bryndzou to musím vyskúšať. Už si to predstavujem a navnadila som aj ostatných doma ;)
macusa
bola dnes na obed s klobasou nakrajanou na kolieska!
vyborny napad ju pripravit v rure
takto mi chutila ovela viac ako klasicke placky
bojar
to vyskůšam, nebude to tak mastné ako klasika




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia