Strapatá haruľka

Renáta Kráľovičová
manažérka krbového ateliéru Meeting Café v Krupine, 29. septembra 2011
Strapatá haruľka
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

1000 g
300 g
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky nastrúhame na hrubé rezance, primiešame k nim müsli s ovocím.

  2. 2

    Zmes dosolíme, dokoreníme, pridáme majorán a vajíčka a dobre premiešame.

  3. 3

    Na panvici zohrejeme olej a lyžicou na ňu poukladáme haruľové kôpky. Roztlačíme ich asi na 1 cm hrúbku a smažíme z oboch strán.

  4. 4

    Vareškov tip: Túto tradičnú špecialitu si môžete pripraviť aj tak, že masu na haruľku rozotriete na vymastený plech a dáte upiecť do rúry. Spodok je chrumkavý, haruľa je však trochu suchšia.

Diskusia k receptu

rybarkuchar
Vyvraciaš všetky moje skúsenosti s haruľou. Žinčica sa k tomu asi nehodí. Ale vyskúšam.
babidka
musli mam velmi rada , ale spajat ich so zemiakmi do harule ....no , komu co chuti :-) @rybarkuchar , ked odskusas , tak napis ake to bolo ...
marienka44
Preco nie? Ved do placiek pridavam ovsenne vlocky a tie su sucastou musli. Len to susene ovocie v musli neviem ako chuti. Vyskusam , prave som v Mnichove a dcera sa potesi zmene. :-)
cica2
zaujimavý recept a krásne úvodné foto
evanaaa
No, ani ja neviem, ale robiť by som to neskúšala, nech si zachovám pôvodnú chuť haruli. Ešte keby tam nebolo to korenie a majorá, bola by to taká sladšia verzia.