Strapatá haruľka
Renáta Kráľovičová
manažérka krbového ateliéru Meeting Café v Krupine, 29. septembra 2011
manažérka krbového ateliéru Meeting Café v Krupine, 29. septembra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Zemiaky nastrúhame na hrubé rezance, primiešame k nim müsli s ovocím.
- 2
Zmes dosolíme, dokoreníme, pridáme majorán a vajíčka a dobre premiešame.
- 3
Na panvici zohrejeme olej a lyžicou na ňu poukladáme haruľové kôpky. Roztlačíme ich asi na 1 cm hrúbku a smažíme z oboch strán.
- 4
Vareškov tip: Túto tradičnú špecialitu si môžete pripraviť aj tak, že masu na haruľku rozotriete na vymastený plech a dáte upiecť do rúry. Spodok je chrumkavý, haruľa je však trochu suchšia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu